Bo på Strandvejen for under 1,6 millioner kroner

Foto: Boligsiden.

Ja. Dén Strandvej. Nordsjællands eksklusive Strandvej har også huse til salg for under 2 millioner kroner, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Strandvejen er på Top 10 over de mest populære veje i Danmark, hvor salgstiderne er kortest. Her bliver husene i gennemsnit solgt på 94 dage og det til trods for, at det også er her, nogle mange af Danmarks dyreste boliger klumper sig sammen.

Til gengæld er Strandvejen lang og rummer adskillige postnumre. Det betyder også, at priserne svinger en del på den populære vej, og lander man de rigtige steder, kan man få huse til under to millioner kroner.

Strandvejshuse til max 2 millioner kroner

Netop nu er der to boliger til salg på Strandvejen til under to millioner. Billigst er det fine, lyse miniputhus i Espergærde på Ny Strandvej 43, hvor du får brændeovn, egen have og en udbudspris på 1.595.000 kr.

Humlebæk Strandvej 93A byder på et godt 100 kvadratmeter stort egoisthus med kæmpe, åbne rum, højt til loftet og fritliggende bjælker. Hele herligheden er udbudt til 1.795.000 kr.

Herfra stiger priserne, men Strandvejen byder netop nu på otte huse til mellem 2 og 3 millioner, og 12 huse til mellem 3 og 4 millioner kroner.

Populær placering tæt på vandet

Grunden til Strandvejens popularitet ligger i placeringen tæt på vandet. Statistisk set stiger huspriserne, jo tættere boligen ligger på hav eller sø. Gennemsnitligt koster villaer under 100 meter fra kysten 24.500 kr. pr. kvadratmeter. Rykker man bare 200 meter væk fra vandet er kvadratmeterpriserne nede i 16.900 kr., og 300 meter fra vandet falder de yderligere til 13.500 kr.

Læs også: Så meget koster sommerhuset i skovkanten

Kombineret med de høje kvadratmeterpriser i Nordsjælland, har Strandvejen en cocktail af parametre, der giver høje boligpriser.

Men har man 4 millioner, er der netop nu 22 boliger at vælge imellem i det skønne, kystnære Nordsjælland på en af de mest populære veje i Danmark.