Badedyrene må betale

Vandet koster. Især når det gælder boliger med fri adgang til strand eller egen jacuzzi. Foto: Boligsiden.

Prisen for en villa skyder i vejret, hvis der er jacuzzi eller egen strand, viser tal fra Boligsiden.dk. Men ikke al badeluksus er lige dyr. Læs og se, hvad der er billigst for de badeglade.

Vil man gerne have privat strand, jacuzzi eller swimmingpool, er det en fornøjelse, der kommer med en pris. Den ekstra badeluksus får udbudsprisen til at stige markant. I Region Hovedstaden stiger udbudsprisen på en villa fx med 13.200 kroner pr. kvadratmeter, hvis der er brugsret til egen strand. Det er en ekstra pris på over 1,7 millioner kroner for en villa på 140 kvadratmeter. Det er dog peanuts i forhold til, hvad man må betale, hvis boligen har privat strand; her stiger udbudsprisen med tre millioner kroner.

Jacuzzi er en af de installationer, der virkelig trækker prisen op, og ofte stiger udbudsprisen med 50 pct. Blandt de billigere fornøjelser er swimmingpoolen og saunaen. En swimmingpool hæver makimalt udbudsprisen med 25 pct. og ofte kun med 10 pct. Er der sauna i huset, har det næsten ingen betydning for prisen. ”Der er mange ramponerede swimmingpools, der står ubrugte hen; de gør ikke noget godt for prisen. Og tiden er løbet fra saunaen, der er dyr at opvarme og ofte bare bliver brugt som ekstra pulterkammer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er dog ikke alene den ekstra badeluksus, der trækker priserne op. Boliger, der fx har egen strand, jacuzzi eller swimmingpool, er ofte mere luksusprægede end gennemsnitligt, og det er den generelle stand og beliggenhed, der trækker prisen op. Så du skal ikke forvente, at prisen eksploderer på din gamle villa nær motorvejen, selvom du får jacuzzi.

Find mere om