Aarhusianere får mere for ejerlejligheden end københavnere

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på ejerlejligheder er nu højere i Aarhus end i hovedstaden. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Der skal flere penge på bordet, hvis man skal købe ejerlejlighed i Aarhus frem for København. Nye tal fra www.boligsiden.dk over salget af ejerlejligheder i landets to største byer viser, at salgspriserne i Aarhus i de seneste tre måneder ligger højere end i hovedstaden.

Læs også: Hver anden solgte ejerlejlighed i København får ny ejer på to måneder

De aarhusianske salgspriser har i februar til april ligget mellem 4 og 11 pct. over niveauet i København, og set over de seneste 12 måneder har salgspriserne i Aarhus ligget højest i ni af månederne.

”Aarhus har i den grad overhalet København; på trods af små udsving skal man vænne sig til, at salgspriserne i gennemsnit vil være højere i landets næst største by. Udviklingen er dog relativt ny, for historisk set har salgspriserne på ejerlejligheder liggete højere i stort set alle måneder fra starten af 2009 og frem til foråret 2011”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Priser svinger

Ser man på prisudviklingen måned for måned det seneste år, svinger salgspriserne en del i begge byer. Men i de seneste tre måneder har salgspriserne i Aarhus ligget på omkring 24-25.000 kroner per kvadratmeter, mens københavnerne skal betale i omegnen af 22-23.000 kroner.

”Hvis man tager et gennemsnit over det sidste års priser, er det ikke helt skudt forbi, at salgspriserne i de to storbyer ligger i nævnte leje”, siger Birgit Daetz.

Ikke prisfald i vente

Hun forventer ikke nævneværdige prisfald ud over de månedlige svingninger, idet udbuddet af ejerlejligheder det seneste års tid er faldet drastisk i begge byer.

”Priserne svinger fra måned til måned og kan være påvirkede af, om der sælges nogle flere luksusboliger i én måned og nogle billigere tilbud i en anden. Så de tskal man ikke hænge sig så meget i. Samtidig er udbuddet af boliger faldet med 40 pct. i Aarhus siden sidste sommer og med 43 pct. i København. Det taler ikke for, at priserne skal længere ned”, slutter Birgit Daetz.