Aarhus vs København: Stor prisforskel på små lejligheder

Foto: Boligsiden

De små lejligheder er stadig markant dyrere i Aarhus end de er i København og i landet som helhed, viser tal fra Boligsiden.dk

Bukkejagten er netop skudt i gang, og snart lyder startskuddet også for boligjagten i universitetsbyerne, hvor der er kamp om de små lejligheder. Særlig svær er jagten i Aarhus, hvor der, udover at være færre ejerlejligheder end i København, også er et prisniveau, der ligger markant over det i Hovedstaden.

”De studerende i Aarhus må have den store pengepung frem for at få råd til en studiebolig. De små ejerlejligheder er næsten 4.000 kr. dyrere pr. kvadratmeter i Aarhus end i København”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Det svarer til en ekstraudgift på 300.000 kr. for en Aarhuslejlighed på 75 kvadratmeter sammenlignet med en tilsvarende lejlighed i København.

Aarhus har trukket høje kvadratmeterpriser siden 2006

I starten af 2006 var rollerne byttet om, og Københavnerne betalte mest for de små boliger, dvs. ejerlejligheder på max 75 kvadratmeter. Men i allerede i slutningen af 2006 halede Aarhus ind og fik et prisniveau, der lagde sig over Københavns.

”Forskellen har været ret konstant de seneste år, og intet tyder på, at det vender lige med det samme”, siger Birgit Daetz.

Tal fra februar 2013 viser, at kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed på max 75 kvadratmeter er 21.675 kr. i København men hele 25.542 kr. i Aarhus.

Meget af forklaringen ligger i udbuddet af ejerlejligheder. Netop nu er der 356 ejerlejligheder på max 75 kvadratmeter til salg i Aarhus kommune. I Københavns kommune er der 597. Og ser man på udbuddet af ejerlejligheder uden at skele til størrelsen, er forskellen endnu større. Her har Aarhus kun en tredjedel så mange lejligheder som København.

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for små lejligheder (3 måneders glidende gennemsnit)

Den røde linje er Aarhus, den sorte København og den blå hele landet.