Aarhus vs. Købehavn: Her er de små lejligheder billigst

Foto: Boligsiden

Ganske snart indtager flokke af studerende de store universitetsbyer. Især i Aarhus og København bliver der kamp om lejlighederne. Boligsiden.dk har undersøgt, hvor de små lejligheder er billigst.

Skal man have en lejlighed i København eller Aarhus, kan man starte med at acceptere, at her koster det bare mere end i resten af landet. Hvis man vil have det allerbilligste, må man ud af byen og så tage turen i tog, bus eller i ægte Tour-stil på jernhesten, når man skal ramme universitetet.

For de meget prisbevidste kan der være rigtig mange penge at spare ved at bo i omegnskommunerne i stedet for i storbyen. Men når det så er sagt, så er det jo bare ikke helt det sammen ikke at bo der, hvor der sker allermest.

Så tilbage til sagen: Hvor er det billigst?

Afsløring: Her er den billigste studieby

For sjette år i træk, hiver København sejren hjem som byen med de billigste, små lejligheder med kvadratmeterpriser, der p.t. ligger 2.500 kr. lavere end i Aarhus.

”Før 2006 var det Aarhus, der havde de billigste små lejlighed. I 2006 og 2007 lå København og Aarhus og skiftedes til at tage føringen, men så stak København af og har holdt en pæn afstand til Aarhus lige siden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Ser man på de gennemsnitlige lejlighedspriser pr. kvadratmeter for alle typer ejerlejligheder, ligger København ellers lidt over Aarhus med priser på godt 26.200 kr., mens de aarhusianske lejligheder i gennemsnit koster 25.600 kr. pr. kvadratmeter.

”Grunden til at de små lejligheder er relativt meget dyrere i Aarhus, kan være fordi, der ikke er så mange små lejligheder. Så bliver efterspørgslen større, og derfor er der grundlag for et højere prisniveau”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Her bor du billigt i Aarhus

Netop nu er der 382 ejerlejligheder under 75 kvadratmeter i Aarhus kommune, mens Københavns kommune rummer 794 lejligheder af samme type. De seneste 6 uger er antallet af små lejligheder steget med 197 i København, mens der kun er sat 26 nye små lejligheder til salg i Aarhus.