Aarhus har de billigste studielejligheder

Foto: Boligsiden

Efter en årrække hvor en lille lejlighed har kostet mere i Aarhus end i København, har hovedstaden nu taget teten på boligpriserne, og forskellen ser ud til at øges, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Selvom det aldrig har været billigt at købe lejlighed i hovedstaden, har det dog i en årrække været billigere at købe en lille ejerlejlighed i København end i Aarhus. Fra omkring 2007 og frem til foråret 2015 har mindre ejerlejligheder på maksimalt 75 kvadratmeter været dyrere i Aarhus Kommune end i København Kommune. Men efter de store prisstigninger i hovedstaden er Aarhus nu blevet det billigste alternativ, hvis valget står mellem en lille lejlighed i en af de to største studiebyer.

”Priserne for de små ejerlejligheder i Aarhus har ligget på næsten samme niveau siden december 2015. I samme periode er priserne fortsat med at stige i København”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Selv gamle københavnerlejligheder er blevet dyre

Det, der tidligere har været årsagen til, at København har holdt et lavere prisniveau for de små lejligheder end Aarhus, har været mængden af gamle, billige lejligheder. Men efter en periode med byfornyelse, sammenlægning af lejligheder og generelle prisstigninger, er de billige lejligheder en saga blot.

”Vi skal ikke ret mange år tilbage, før det ikke var et særsyn at finde lejligheder i København uden bad. Disse små lejligheder kun med toilet levede i en tidslomme, der nu er blevet punkteret. Boligmassen er blevet fornyet, og det har fået priserne til at stige. Nu matcher de ikke bare priserne i Aarhus, de har ligefrem overhalet dem”, siger Birgit Daetz.