100.000 kr. eller mere i nedslag på fritidshuset er ikke urealistisk

Foto: Boligsiden.

Sælgerne giver håndfaste nedslag, når fritidshuset skal sælges. Tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at 1.700 kroner per kvadratmeter ikke er ualmindeligt.

Fritidshussælgerne er ganske imødekommende, når handlen med fritidsboligen skal i hus. På landsplan giver sælgerne op til 1.560 kroner i nedslag – per kvadratmeter vel at mærke – på den sidste udbudspris for at få købers underskrift på slutsedlen.
Det fremgår af tal fra den seneste udgave af Boligsidens Markedsindeks, som udkommer i starten af hver måned og viser de aktuelle handelstal hos landets ejendomsmæglere.

Nedslag er steget med 500 kr. på et år

Nedslaget er godt nok faldet en smule – med 100 kroner per kvadratmeter – i løbet af februar måned, men ligger stadig 500 kr. højere end på samme tidspunkt i fjor. Det svarer til en årsstigning på lige under 500 kroner.

”Det er ikke ualmindeligt, at nedslaget på fritidshuse falder i starten af et kalenderår, men vi noterer os, at det trods et lille fald i årets anden måned stadig er en hel del højere end for ét år siden”, fastslår Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Gennemsnitshuset er 130.000 kr. billigere

Det gennemsnitlige fritidshus, som er udbudt til salg, er på 84 kvadratmeter. Dermed er det gennemsnitlige nedslag på godt 130.000 kroner.

Det største regionale nedslag får køberne i Region Hovedstaden. Her går sælgerne 1.705 kroner ned i kvadratmeterprisen – godt 12.000 kroner mere på et standardfritidshus end på landsplan. Du kan se tallene i tabellen her på siden.

”Region Hovedstaden er den eneste del af landet, hvor nedslaget er steget i løbet af februar – stigningen er på 42 kr. eller 2½ pct. I de øvrige regioner er nedslaget faldet – mest i Nordjylland, hvor faldet er på 321 kr eller godt 18%”, fastslår Birgit Daetz.

Laveste priser i et år

Ser man på reelle salgspriser, blev fritidshusene i februar måned handlet til de laveste priser i flere år. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris endte således på knap 13.800 kroner, hvilket er et prisfald på knap 1.500 kroner. Det svarer til i omegnen af 11 pct.

Boligsidens Markedsindeks indeholder de nyeste handelstal fra landets ejendomsmæglere. Tallene beregnes den sidste dag i hver måned. Dermed er Boligsiden først med de præcise handelstal. Du kan se hele Markedsindekset på markedsindeks.www.boligsiden.dk.

Find mere om