Vi lader os ikke skræmme af dødsbo

Når der skal investeres i ny bolig, er langt de fleste danskere åbne for at købe et dødsbo. Det viser en undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk

Vi forventer, at det har en effekt på prisniveauet, når et dødsbo bliver sat til salg. Det viser en undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk, hvor 43 % af de adspurgte brugere regner med, at prisen for et dødsbo ligger lavere end ved boliger, der ikke er et dødsbo. Samtidig svarer hele 44 %, at det ikke har nogen betydning for dem, at boligen er et dødsbo.

”Tallene viser, at boligerne er lige så attraktive for køberne, som alle andre boliger. At 43 % forventer nedslag i prisen kan hænge sammen med, at mange arvinger har travlt med at få solgt huset og måske fra start sætter prisen lavt, for hurtigst muligt at komme videre i processen, der også indebærer mange andre praktiske manøvrer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

En opgørelse fra 2016 viser da også, at den gennemsnitlige udbudspris pr. kvadratmeter ligger minimum 2.000 kr. lavere end for en villa, der ikke er et dødsbo. Og det er uanset, hvor i landet, du befinder dig.

”Et dødsbo er bare en standard bolig”

Der er altså forsvindende få købere, der går op i, om boligen er et dødsbo, hvis tallene fra Boligsiden.dk bruges som et udtryk for danskernes generelle holdning.

”Den generelle opfattelse er, at et dødsbo er bare en standard bolig. Vi kan se på tallene, at det faktisk kun er 6 %, der ikke bryder sig om tanken om, at nogen evt. er død, mens vedkommende boede i boligen. Altså 82 besvarelser ud af 1.451. Det er meget få”, siger Birgit Daetz.

5 typer boliger til køberen

I øjeblikket er der omkring 120 boliger til salg på Boligsiden.dk, der er kategoriseret som dødsbo. Boligerne er jævnt fordelt i hele landet, og tallene inkluderer både lejligheder, villaer, landsteder og fritidshuse. Vi har fundet fem forskellige boligtyper, der er til salg lige nu.

Murermestervilla i Valby
Lundsfrydvej 22, 2500 Valby

Murermestervilla med hyggelig have og sydvest-vendt terrasse.

Udbudspris: 3.995.000 kr.

Rødstensvilla (parcelhus) på Samsø
Besser Hovedgade 13, 8305

60’er villa i parcelhus-stil på stor grund med tilbygget garage. Nær strand og velrennomeret golfbane.

Udbudspris: 875.000 kr.

Fiskerhus ved Vestkysten
Lyngbyvej 40, 7755 Bedsted Thy

Velholdt fiskerhus på stor naturgrund midt i Nationalpark Thy.

Billigt sommerhus i Otterup
Karensvej 1, 5450 Otterup

62 kvadratmeter hyggeligt sommerhus ved Hasmark Strand.

Andelsbolig i Rødding – med dusør
Højskolelunden 3D, 6630 Rødding

Der gives dusør til den, der finder en køber til den 110 kvadratmeter store lejlighed i stueplan.

Sådan gjorde vi:

I perioden den 27. oktober- 1. november spurgte vi vores brugere, om de kunne finde på at købe et dødsbo. 1.451 personer svarede, og svarene fordelte sig således:

Find mere om