Boliglånene forvirrer stadig

Boligskat

Halvdelen af de boliginteresserede er usikre på, om de kan gennemskue de forskellige boliglåns fordele og ulemper, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Fast rente, rentetilpasning renteloft. Begreberne kan forvirre, og cirka halvdelen svarer i en undersøgelse blandt over 1.000 brugere på Boligsiden.dk, at de enten ikke forstår de forskellige boliglåns fordele og ulemper, eller at de er usikre.

”Nogle af Boligsidens brugere ”oser” bare og er altså ikke på aktiv boligjagt. Det har ikke været nødvendigt for dem at sætte sig ind i lånemulighederne, så for dem vil det nok altid være sværere helt at forstå lånemulighederne end for dem, der er så langt i boligsøgningen, at de allerede har været i banken og har diskuteret mulighederne med en rådgiver”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

31 procent svarer i undersøgelsen, at de føler sig rimeligt usikre på, om de kan gennemskue de forskellige boliglåns fordele og ulemper, mens 20 procent svarer, at de ikke forstår det. 34 procent føler sig rimeligt sikre, mens 15 procent synes, de forstår det hele.

Sådan får du bedre styr på lånene

Vil du gerne vide mere om mulighederne for at låne penge, er der flere måder, du selv kan gribe det an, hvis du ikke vil starte med et opkald til banken. Her er et udpluk af de muligheder, bankerne og realkreditinstitutionerne stiller til rådighed.

Boligrådgivning døgnet rundt

Nordea tilbyder en chat med boligrådgivning, der er åben alle døgnets timer. I dagtimerne er chatten bemandet af erfarne boligrådgivere, der sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, men også i nattetimerne kan du få hjælp fra Nordeas supportere. Find chatten her

App hjælper dig med valg af lån

BRFkredits lån Bedste Lån giver dig overblikket over lånemarkedet. Her kan du sammenligne priser på lånetilbud, se omkostninger forbundet med konvertering og meget mere. Læs mere og download appen Bedste Lån

Online låneberegner

Danske Bank tilbyder online låneberegnere, hvor du både kan finde ud af, hvad lånet kommer til at koste, eller du kan regne baglæns og finde ud af, hvad boligen må koste i forhold til det budget, du har. Prøv denne Låneberegner og sammenlign de største banker.

Fakta: Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden  31. maj – 8. juni spørgsmålet: ”Kan du gennemskue de forskellige boliglåns fordele og ulemper?” 1.076 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Ja, jeg føler mig rimelig sikker: 34 %
Nej, jeg føler mig rimelig usikker: 31 %
Nej, jeg forstår det ikke: 20 %
Ja, jeg forstår det hele: 15 %

Find mere om