Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Hjem » Nybyggeri » Inden start » Hvor vil du bo?

Hvor vil I bygge jeres nye hus?

Hvad definerer den rette beliggenhed for jer? Her får I nogle af de spørgsmål, som I med fordel kan stille jer selv.

Første skridt på vejen til jeres nye hus er at overveje, hvor I vil bo. Måske kommer I fra en lejlighed i byen, eller måske bor I allerede i et hus, men ønsker et nyt hus på en anden adresse.

I arbejdet med at finde jeres byggegrund skal I overveje, hvad der vigtigt for jer og jeres familie.

Er naturen afgørende for jer, og vil I bo tæt ved skov og strand?

Hvordan har I det med naboer? Vil I gerne bo i et klassisk parcelhuskvarter, eller vil I længere ud på landet, hvor der er mere plads omkring jer?

Hvor langt skal der være til skole, bibliotek, byliv og indkøbsmuligheder?

Alle den slags overvejelser er de første, jeres tanker skal kredse om. Derfra kan I begynde at undersøge det område, hvor I har tænkt jer at slå jer ned. Måske er det den samme kommune, som I allerede bor i, og hvor I derfor relativt simpelt kan afgøre, hvor I geografisk skal bosætte jer.

Flytter I omvendt til en ny kommune, er det værd at bruge et par ture til området for at undersøge, hvordan transporttiden fungerer. Både i bil og på cykel til de nærmeste aktiviteter.

I kan med fordel også tale med nogle af naboerne på vejen for at høre deres erfaringer om området.

Når I har lagt jer fast på et område, er næste skridt at undersøge, hvilke muligheder I reelt har.

Findes der udstykningsgrunde i området, som I kan købe, og hvor I kan komme i gang med jeres nybyggeri? Eller er I nødt til at finde et ældre, udtjent hus, som I kan rive ned for i stedet at bygge et nyt?

I denne overvejelse er det også værd at overveje, om I gerne vil bo i et allerede eksisterende villakvarter, som I finder, hvis I leder efter et hus til nedrivning.

Eller om I vil være en del af et helt nyt naboskab, som ofte opstår ved udstykningsgrundene, hvor alle beboere flytter ind på nogenlunde samme tid.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.