Jagter du en ny bolig, er der tusindvis af parametre, du skal overveje. En af dem du ikke har tænkt på er måske, hvor stor indbrudsrisikoen er. Det kan du tjekke på Boligsiden.
Hvor vil du bo, hvad må det koste, hvordan skal køkkenet være, hvor mange værelser skal I bruge, og hvad med badeværelset? Der er tusindvis af ting, du skal tage stilling til, når du er på boligjagt.
I jagten på den rigtige bolig har du sikkert allerede trawlet Boligsiden igennem flere gange for egnede boliger, og måske er du også blevet klogere på, hvad præcis det er, du prioriterer.
En af de ting, du måske ikke har overvejet endnu, er risikoen for indbrud i det område, hvor du lige nu jagter bolig. Det kan Boligsiden give dig svar på, for vi henter indbrudsstatistik fra Danmarks Statistik og Rigspolitiet. Ud fra antallet af indbrud i kommunen, boligen ligger i, vurderer vi risikoen for indbrud på skalaen ”meget lav – lav – middel – høj – meget høj”.
Du kan altid sammenligne risikoen for indbrud i kommunen, hvor den bolig du er interesseret i ligger, med tallene for landsdelen og hele Danmark. Find indbrudsstatistikken på boligens præsentationsside under menupunktet ”Værd at vide inden køb”.
Når du har købt bolig, må du leve med den indbrudsrisiko, der er. Men der er en lang række ting, du kan gøre for at undgå, at der bliver begået indbrud hos netop dig.
I julen 2019 lavede vi på Boligsiden en liste over fem gode råd, der kan sikre dig mod indbrud. De fem råd gælder året rundt og kan hjælpe dig ligegyldig hvor du bor, eller i hvilken del af landet du bor.
Overvej også, om det giver mening for dig at installere et alarmsystem eller et kamera til videoovervågning. Alene den præventive virkning af alarm og overvågning kan få tyven til at gå forbi dit hus.
Du kan læse meget mere i politiets tema om beskyttelse mod indbrud. Her kan du få nogle flere og andre råd.
Det er typisk de nordsjællandske kommuner, der ligger højest på listerne over flest indbrud per indbygger. Det er også her, boligpriserne er blandt de højeste i Danmark, og hvor det derfor er logisk, at tyvene tænker, at det er her, der er størst sandsynlighed for at finde dyre genstande, som de kan sælge videre. Risikoen for indbrud er typisk lavest i ø-kommuner som Læsø, Samsø og Fanø.
Her kan du se et kort over, hvor i landet sigtelsesprocenten er højest. Altså hvor stor en del af indbruddene, der bliver opklaret.
(Data i tabellen stammer fra politiets statistikbank og er baseret på antallet af indbrud i første halvår af 2020. I kommunerne Ærø, Samsø, Fanø og Bornholm er der under 20 indbrud og derfor ikke nok data)
Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er der indbrud i Danmark året rundt, men der er alligevel nogle tommelfingerregler. Der er flest indbrud i:
Udgivet: 30. april 2020
Opdateret: 9. november 2020
Enten er felterne ikke korrekt udfyldt, eller også er du allerede tilmeldt.
Tak for din tilmelding