Kassetteloftet – en sjælden gæst

Det er yderst sjældent at finde en bolig til salg med et af de smukke, gamle kassetteloft. Men der er enkelte herskabelige villaer til salg på Boligsiden.dk med de dekorative lofter.

Et kassetteloft er et sjældent syn. Gyldendals Den Store Danske beskriver kassetteloftet som en ”loftskonstruktion med hinanden krydsende, bærende bjælker; de fordybede mellemrum, kassetter, er ofte anvendt som strukturerende, dekorativt element”. Kassetteloftet er da også i høj grad et dekorativt loft, der på samme måde som stuk kan pryde den del af boligen, som vi sjældent giver megen opmærksomhed.

”Loftet er måske den del ved boligen, der interesser os mindst i dag. Vi går op i køkkener, badeværelser, gulve og farven på væggene, men loftet har sjældent højere prioritet, end at det skal være malet ensfarvet og se anonymt ud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kassettelofter giver god akustik

Men der var en gang, hvor vi gik mere op i, hvad der var over hovederne på os. Kassettelofterne findes typisk i herskabelige eller palæagtige villaer fra den første halvdel af 1900-tallet. Her blev de smukke lofter ikke alene brugt til pynt. De kunne også være med til at forbedre akustikken i store rum. Samtidig oser de smukke lofter af luksus og elegance, og de har helt klart gjort sig godt i villaer, der blev brugt til repræsentation.

”Fordi lofterne befinder sig i herskabelige boliger af en vis størrelse, ligger priserne også i den absolut høje ende. Hvis man ønsker at købe sig til et kassetteloft, ligger udbudspriserne i gennemsnit 140 procent over gennemsnittet”, siger Birgit Daetz.

Seks smukke kassettelofter

Randersvej 589, 8380 Trige

Mondæn patriciervilla fra 1924 med mange fine detaljer. Her er ikke bare stuk og høje fyldningspaneler men også et yderst dekorativt kassetteloft. Udbudspris: 2.025.000 kr.

Kalsholtvej 16B, 8600 Silkeborg 

Spændende villa fra 1939, der byder på intet mindre end 604 kvadratmeter bolig. Kassetteloftet befinder sig i en stue med egetræsudskæringer, der efter sigende tog to italienske billedskærere et helt år at færdiggøre. Her er både kassetteloft, panelvægge med slyngende bånd og figurrelieffer og malerier, der er en del af det fastgjorte inventar. Udbudspris: 28.500.000 kr.

Fredericiavej 81, 7100 Vejle

Denne smukt istandsatte murermestervilla fra 1932 har et moderne kassetteloft, der giver struktur i loftet, mens det samtidig falder ind med den nutidige indretning og opdatering af huset. Udbudspris: 3.095.000 kr.

Strandvej 26, 5700 Svendborg

Flot klassisk villa fra 1900, der både byder på plankegulve, vægpaneler, stuk og kassetteloft. Loftet er hvidmalet og fremstår klassisk og elegant. Udbudspris: 3.000.000 kr.

Sorøvej 24, 4230 Skælskør

Smuk historisk villa fra 1923. Her er der et flot, hvidt kassetteloft i stuen, der også har egeparket og udgang til haven. En charmerende og rummelig villa på 251 kvadratmeter. Udbudspris: 2.750.000 kr.

Christiansholms Parkvej 26, 2930 Klampenborg 

Imponerende palævilla fra 1907, hvor kassetteloftet med gulddetaljer er placeret i hallen. Du får 319 boligkvadratmeter med et væld af detaljer, der vil begejstre dig – ligesom kassetteloftet. Udbudspris: 24.000.000 kr.