Dit boligvalg: Sæt de rigtige krydser og find vejen til din boliglykke

I dag er hele landets fokus på kommunalvalget, men når du har afgivet din stemme, så læs med her, hvor du kan teste dig selv og finde ud af, hvor du skal bo.

Du er på vej til din lokale skole med dit valgkort i tasken og din egen pen i lommen. Du skal stemme til kommunalvalget, som du gjorde for fire år siden, og som du gør igen om fire år.

Men måske stemmer du i en anden kommune end sidste år, og måske skal du gøre din borgerpligt et helt tredje sted næste gang. For der er nogle valg, som du ikke skal træffe en gang hvert fjerde år, men som du måske overvejer hele tiden. I hvert fald hvis du er på boligjagt eller overvejer, om du skal flytte.

”Dit boligvalg er måske det allervigtigste, du nogensinde kommer til at træffe. For det afgør ikke bare, hvad du skal bo i, men også om du skal køre i bil eller cykle på arbejde. Det afgør, hvor dine børn skal vokse op og gå i skole. Det er et valg, der for mange er langt sværere at træffe end at sætte kryds ud for en kandidat på en stemmeseddel til et kommunalvalg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Men, men. På Boligsiden gør vi alt for at hjælpe dig til at træffe det rigtige valg. Ikke om hvilken politiker der skal have din stemme. Men om, hvor og i hvilken bolig du skal bo. Vi er boligmarkedets Højlunds Forsamlingshus. Boligselvhjælpens Svend Brinkmann. Butiksvinduet, hvor du kan se ind i din fremtid.

Vi har læssevis af nyheder, guides og informationer på Boligsiden, der alt sammen er til for, at du skal vælge rigtigt. Men hvis du starter med at gå igennem de næste fem trin, er der lidt større sandsynlighed for, at du kommer ud med det valg, der skal lede dig hen mod boliglykken.

Afklaring

Find ud af, hvilket hus du vil bo i. Gå igennem Boligsidens test, der skal vise dig, hvad det er, du skal begynde at søge efter.

Vejen til dit boligvalg starter her.

Tjek priser

Måske skal du stemme i en ny kommune til næste valg, for du kan få en meget større bolig til de samme penge, hvis du vælger én af de kommuner med lave boligpriser. Og ja, der kan være meget stor forskel på priserne i to kommuner, der ligger lige ved siden af hinanden.

Tjek den helt aktuelle status for boligmarkedet i de kommuner, som du overvejer at slå dig ned i.

Start din søgning

Nu ved du måske, hvilken type hus du skal bo i, og hvor det skal ligge. Nu kan du i gang med at søge. I denne proces vil du opleve, at du skal træffe mange små valg undervejs. Hvor stort skal huset være? Hvor mange værelser? Skal det ligge i byen eller ude på landet? Køkken-alrum? Flere badeværelser? Garage? …? ….? ….? ….? Det er her, du bliver MEGET klogere.

Guide til boligkøb

Er du i tvivl om noget som helst omkring din proces og dine valg? Så søg vejledning i vores guide til boligkøb. Her får råd om alt fra finansiering til forhandling og alt i processen derimellem.

Mavefornemmelsen

I sidste ende vælger du først den politiker, der skal repræsentere dig, når du står i valglokalet og skal sætte dit kryds. Det er her, du mærker efter i maven, hvad der er det rigtige for dig.

Det er det samme valg, du skal tage, når du skal vælge din næste bolig. Du skal mærke efter i maven. Og er det lidt abstrakt? Så få hjælp til at finde ud af, hvad det betyder lige her.