Hvorfor er boligprogrammer på tv så populære?

Indblik er i denne uge skrevet af Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Så du Kender Du Typen på DR i går, hvor Mads, Anne og Flemming var på Fyn for at finde ud af, hvem der breder sig over en mastodont af en bolig på 1.600 kvadratmeter? Hvis ja, er du én af op mod en million danskere, der kigger med, når det populære tv-program løber over skærmen.

Og det er langtfra det eneste boligprogram, der går sin sejrsgang på tv. Hammerslag, 3xBeliggenhed og I Hus til Halsen er blot nogle af de andre populære tv-programmer, der samler danskerne. Men hvorfor gør de egentlig det?

I programmet i går havde jeg ikke regnet ud, at det var Jakob Haugaard, der boede på ejendommen med de 25 værelser på Fyn, og det er egentlig også underordnet. For det er ikke gættelegen alene, der gør det underholdende. Fælles for boligprogrammerne er, at de får mig til at tænke over den måde, jeg indretter mig på, hvad der betyder mest for mig ved mit hjem, hvem jeg er som type, og hvor jeg var i mit liv, sidst jeg flyttede. Den appel er på én gang både særlig og universel i et land som Danmark, hvor de fleste er så heldige at have tag over hovedet.

En åben dør

Jeg har nu arbejdet på Boligsiden.dk i 10 år, og jeg erkender blankt, at jeg er miljøskadet. Mens tv-kameraet viste mig rundt hos Haugaard, tjekkede jeg straks, hvad der er til salg på Vestfyn, hvor hans gods ligger. Jeg er nysgerrig af natur og kan ikke lade være med at holde øje med, hvad der kommer til salg, og hvordan priserne udvikler sig.

Selv bor jeg nord for København og har sommerhus ved Flensborg Fjord, så jeg har ikke nogen tilknytning til Fyn, men det er netop den pointe, jeg vil frem til. Boligprogrammerne er en åben dør til drømmene, og de vækker en nysgerrighed, der rækker ud over den nære verden, vi selv befinder os i lige nu og her.

Og det er måske netop derfor, jeg befinder mig så godt med boligmarkedet som ramme for mit arbejdsliv. Det smelter sammen med noget alment, som alle mennesker kan forholde sig til, fordi de hjemlige rammer for mange er den base af tryghed, der gør, at vi har overskud til at gribe livet. Det er dér, vi kan pille næse i fred, sidde med morgenhår og spise rundstykker i køkkenet, skændes og elske, trække vejret frit og tanke energi.

En milliard besøg

Mens boligprogrammerne sætter fut under drømmene, så hjælper vi på Boligsiden.dk med at gøre drømmen til virkelighed. Gennem 20 år har vi mere end en milliard gange sendt en besøgende videre til ejendomsmæglernes sites og på den måde bidraget til det første spæde skridt til, hvad der kan blive en bolighandel.

Til hvert besøg og hvert et klik hører en drøm. Den handler om rammerne for det gode liv. Og på Boligsiden.dk er vi meget stolte af, at vi kan hjælpe danskerne videre mod deres drømmebolig – uanset om det gælder jagten på den allerførste bolig, den der skal rumme stor kærlighed og familieforøgelse, den hvor et nyt liv skal begynde, efter døren er lukket til et gammelt, eller den bolig du skal nyde alderdommen i. For bolig er hele livet.

Find mere om