Villapriserne faldt i august

Foto: Boligsiden

Efter et forår med store stigninger i huspriserne er stigningen taget af, og i august faldt huspriserne for første gange i 2015. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

August blev den første måned i 2015, hvor salgsprisen på villaer og rækkehuse begyndte at falde. Her dykkede salgsprisen med 0,3 procent fra juli måned og landede på 12.313 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit. I april og maj lå den månedlige prisstigning ellers på henholdsvis 1,5 og 1,6 procent, men den har været faldende lige siden og er nu gået i minus.

”Renten ramte bunde i forårsmånederne, og det fik markedet til at boble med store stigninger i både salgspriser og antal handler. Da renten så bevægede sig lidt opad igen, lagde det en dæmper på og fik priskurven til at flade ud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”I foråret var mange bekymrede for en prisboble især i forhold til ejerlejlighederne, men også her er prisstigningerne taget kraftigt af. Stigningen i salgspriserne nu tager en velfortjent pause, og det kan få ro på et marked, der tidligere på året lå i overhalingsbanen”.

Selvom hussælgerne i august måtte nøjes med en lidt lavere salgspris end i måneden før, kunne de glæde sig over, at salget tog kortere tid. I august faldt salgstiden med 0,4 procent fra måneden før, og det tog i gennemsnit 191 dage at få solgt en villa eller et rækkehus. Nedslaget faldt også en smule, dog kun med beskedne 0,1 procent. I august gav sælgerne i gennemsnit 504 kroner pr. kvadratmeter i nedslag. For et hus på 140 kvadratmeter svarer det til en rabat på 70.600 kroner.

Månedsændring i kvadratmeterpris – Villa

April: +1,5 %

Maj: +1,6 %

Juni: +0,6 %

Juli: 0,0 %

August: -0,3 %