Vilde priser på rækkehuse

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for rækkehuse er højere end for almindelige villaer, viser nye tal fra Boligsiden. Foto: Boligsiden.

Kvadratmeterprisen for et rækkehuse er næsten det dobbelte af prisen på en villa, viser tal fra Boligsiden.dk. Alligevel står køberne i kø.

I boligmarkedsstatistikkerne bliver villaer og rækkehuse slået sammen under ét, men i virkeligheden opfører de to boligformer sig vidt forskelligt på boligmarkedet. Rækkehusene sælges hurtigere, og samtidig er de markant dyrere end villaerne.

Forskellen i pris på de to boligtyper er så høj, at det reelt koster knap halvanden million mere at købe et rækkehus på 140 kvadratmeter end en villa i samme størrelse. I januar lå salgsprisen for rækkehuse nemlig på 22.400 kroner i gennemsnit, mens salgsprisen for villaer lå på 11.900 kroner pr. kvadratmeter.

Prisen er dog ikke noget, der skræmmer køberne væk. Tvært imod er der en store efterspørgsel og et lille udbud af rækkehuse til salg , der ikke bare trække priserne op, men også presser salgstiden i bund. I gennemsnit blev rækkehusene solgt på 108 dage i januar måned, mens villaerne i gennemsnit lå til salg i næsten dobbelt så lang tid, nemlig 206 dage, før der kom en køber. Rækkehusenes hemmelighed er i høj grad, at de ikke er plaget af mange villaers akilleshæl, beliggenheden.

”Flere villaer ligger i landzoner og yderområder. Her er salgstiderne høje, og priserne er typisk lavere end gennemsnittet. Det er områder, hvor der ingen rækkehuse er; de ligger mere bynært”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udbud:

  • Villaer: 34.500
  • Rækkehuse: 2.300
Find mere om