Vestjyske fritidshuse er dyrere end østjyske

sommerhus

Foto: Boligsiden

Mens udbudspriserne på fritidshuse er faldet i såvel Østjylland som Vestjylland, er det fortsat dyrere at købe fritidshus på vestkysten. Også selv om der er et større udbud af fritidshuse til salg i Vestjylland. Det viser friske tal fra www.boligsiden.dk.

Den barske natur ved Vesterhavet er mere populær end de lidt mere rolige omgivelser på den jyske østkyst. I hvert fald viser nye tal fra boligportalen www.boligsiden.dk, at udbudspriserne på fritidshuse er højere i Vestjylland end i Østjylland. I gennemsnit koster de vestjyske fritidshuse omkring 18.550 kroner per kvadratmeter – knap 600 kroner mere per kvadratmeter end de østjyske.

”Men sådan har det ikke altid været. Indtil for godt et år siden var priserne dyrere i Østjylland end i Vestjylland. Men siden har mønstret altså ændret sig. Og i den periode er spændet mellem kvadratmeterpriserne i de to dele af Jylland øget”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Større prisfald i Østjylland

Siden januar i fjor er udbudspriserne på fritidshuse i Vestjylland faldet med 3 pct., mens faldet er dobbelt så stort i Østjylland – altså 6 pct.

Læs også: Sommerhuspriser fortsat på lavt niveau

Tendensen til stærkere faldende priser i Østjylland går helt tilbage til starten af 2009, hvor de aktuelle tal fra Boligsiden går fra.

”På godt tre år er udbudspriserne nu faldet 8 pct. i vest, mens der er barberet 12 pct. af udbudspriserne i Østjylland”, siger Birgit Daetz.

Større udbud på vestkysten

Paradoksalt nok falder priserne mindre ved vestkysten på trods af, at der er mange flere fritidshuse til salg ved Vesterhavet. Her er der knap 3.200 huse at vælge imellem, mens udbuddet ligger på omkring 2.400 ved Kattegat, Lillebælt og syd for, ned mod Als.

Læs også: Gør et sommerhus-kup inden påske

”Husene er tillige gennemsnitligt større på Vestkysten – omkring 90 kvadratmeter. I Østjylland er det gennemsnitlige fritidshus på cirka 82 kvadratmeter. Det kunne tyde på, at det er populært med lidt større fritidshuse, ligesom adgangen til Vesterhavet nok også trækker opad på popularitetsskalaen. Måske også som objekt for udlejning til vores sydlige naboer, som per tradition er vilde med Vesterhavet”, slutter Birgit Daetz.

Kilde: Boligsiden.dk

Find mere om