Udsigten over byens tage koster 50 pct. mere

Foto: Boligsiden

En gennemgang af alle handler med ejerlejligheder hos de danske ejendomsmæglere viser, at en 5. sals lejlighed koster 9.000 kr. mere per kvadratmeter end stuelejligheder. Opgørelsen er lavet af www.boligsiden.dk.

De øverste ejerlejligheder i en opgang er væsentlig dyrere at købe end lejlighederne i stuen. I gennemsnit skal man regne med at smide 9.000 kroner mere per kvadratmeter for at bo på 5. sal frem for i stuen. Det svarer til en merudgift til ejerlejlighedskøbet på 50 pct. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk.

Landets mest besøgte boligportal har gennemgået alle indberetninger over handler med ejerlejligheder, som landets ejendomsmæglere har foretaget de sidste godt tre år.

”Tallene viser, at det i gennemsnit koster 27.000 kroner per kvadratmeter at købe en ejerlejlighed på 5. sal og få udsigt over byens tage, mens stuelejlighederne altså kun koster omkring 18.000 kroner”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Kun 7 pct. dyrere på 1. sal

Hvis man ikke har lyst til, at fodgængere glor ind ad ens vinduer, når de passerer forbi på fortovet udenfor, kan man for en lille sum ekstra med fordel gå et trin op og købe en 1. sals lejlighed.

”Det koster kun omkring 1.200 kroner mere at købe ejerlejlighed på 1. sal, hvilket svarer til en pris, som er 7 pct. højere end i stuen. Og vil man op på 2. sal, koster det kun et par tusinde mere per kvadratmeter”, siger Birgit Daetz.

Læs også: I disse dele af Storkøbenhavn kigger flest efter bolig

Dermed er 2. sals lejlighederne omkring 12 pct. dyrere end stuelejlighederne. Tallene fra www.boligsiden.dk er blevet til på baggrund af en gennemgang af i alt 20.600 handler med ejerlejligheder hos ejendomsmæglerne.

Lille udbud presser prisen i vejret

Omtrent 30 pct. af handlerne er ejerlejligheder i stueplan, mens 5. sals lejlighederne kun udgør godt og vel 3 pct. af det samlede antal handler med ejerlejligheder de seneste tre år.

”Når der bliver solgt væsentligt færre ejerlejligheder på 5. sal end i stuen, hænger det tæt sammen med udbuddet. Netop nu er der 3.100 stuelejligheder til salg, mens tallet kun er 190 for ejerlejligheder på 5. sal. Efterspørgslen i det mindre udbud presser dermed prisen i vejret på taglejlighederne”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om