Udsigt til færgerne i Aarhus Havn trækker priserne på ejerlejligheder op

Aarhus. Foto: Pixabay

Salgspriserne på ejerlejligheder er højest i nybyggerierne på Aarhus Havn. I de øvrige bydele er priserne 15-18 pct. lavere. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Z-Huset, Lighthouse og Isberget er alle spændende navne til de spændende nybyggerier på havnen i Aarhus. Arkitektonisk er der også tale om rene perler, og det afspejler priserne. Her koster ejerlejlighederne over 30.000 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit og er dermed de dyreste i byen. Det viser en analyse fra www.boligsiden.dk.

Der bliver udsigt over Aarhus Bugt og Kalø Vig, men for mange af os er udsigten dyrt købt, for der er tale om nogle af landets højeste ejendomspriser. Så er det noget billigere i stort set alle andre dele af Aarhus.

”Overordnet set ligger gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter i langt det meste af byen en del lavere – omkring 25.000 til 30.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig besparelse på helt op imod 18 pct. eller mere, hvis man fravælger havnebyggeriet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Flere billige pletter i centrum

Imidlertid er der flere pletter i byen, hvor salgspriserne på ejerlejligheder er endnu lavere. Det gælder blandt andet i fire områder langs Frederiks Allé på strækningen fra rådhuset og ned til Ole Rømers Gade.

”Men i store træk kan man sige, at næsten alt inden for Ring 1 koster mere end 25.000 kroner pr. kvadratmeter. Så snart man kommer uden for ringvejen falder priserne helt op til 20 pct. Og i forstæder som Åbyhøj, Hasle og Risskov er ejerlejlighederne endnu billigere”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om