Udbudspriser på villaer er faldet med 14 pct. på Fyn

På tre år er udbudspriserne på villaer faldet med 14 pct. på Fyn, Ærø, Langeland og de andre øer. Halvdelen af prisfaldet er kommet det seneste år. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Igennem de seneste fire år er det ikke blevet nemmere for lokalbefolkningen på Fyn og de omkringliggende øer at sælge hus. Det er ganske tydeligt i en opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”Vores tal viser, at udbudspriserne er faldet med 14 pct. siden januar 2009, kvadratmeterprisen for et gennemsnitligt hus.”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Det er et markant dyk i udbudspriserne på Fyn og øerne, og alene det seneste år er priserne faldet med 5 pct.

I dag ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på Fyn og øerne på lige godt 11.000 kroner. På landsplan er den 1.500 kroner højere. Det er med andre ord stadigvæk noget billigere at købe villa på Fyn og de omkringliggende øer. I runde tal er der en kvart million at spare ved at købe et gennemsnitligt parcelhus på 155 kvm på Fyn end i landet som helhed.

Liggetid steget med 50 pct.

Samtidig med at priserne er faldet med de nævnte 14 pct. over de sidste godt tre år, er den gennemsnitlige liggetid for de udbudte villaer på Fyn og øerne steget med 50 pct. Udviklingen skyldes et boom i antallet af nyudbudte villaer i forårsmånederne

Læs også: Her er lejligheden billigst

”For tre år siden stod husene i gennemsnit til salg i seks en halv måned – 193 dage. I dag er liggetiden over 281 dage – eller knap 9½ måneder. Det svarer til en stigning på 50 pct., og inden for det seneste år er liggetiden steget med 8 pct.”, siger Birgit Daetz.

”Det er bestemt ikke blevet lettere at være hussælger – hverken på Fyn og øerne eller i resten af landet – men det er købers marked, og der er masser af villaer til salg. I dag er der knap 4.900 villaer i udbud på Fyn og øerne, hvilket er 25 pct. flere end for tre år siden. Så der er masser af muligheder for at gøre sig et godt huskøb på Fyn og de omkringliggende”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om