Top 5: Dyreste forældrekøb

Foto: Boligsiden

Glem alt om minilejligheder og det sparsomme bohemeliv som studerende. Danmarks dyreste forældrekøbslejligheder er luksuslejligheder i København og Aarhus. Vi har fundet de fem dyreste, der er til salg på Boligsiden.dk.

Mange forældre vil gerne hjælpe børnene med at finde en egnet studiebolig, og hvis poderne ikke selv kan betale, træder mor og far til. Typisk bliver der købt en lille lejlighed eller en mindre lejlighed, der er indrettet, så den kan deles af to studerende, og priserne holder sig i et leje, hvor mor og far ikke bliver flået i forsøget på at hjælpe sønnen eller datteren godt på vej.

Ikke desto mindre findes der også forældrekøb af en helt anden kaliber. Når kun det bedste er godt nok, kan en lejlighed til under fire millioner kroner slet ikke gøre det. Vi har fundet de mest eksklusive forældrekøb, som retter sig mod forældre, der har mere på kistebunden end gennemsnittet.

”Det er måske lidt optimistisk at sælge disse lejligheder som forældrekøb, men med den meget lave rente er det ikke helt urealistisk, at nogle har råd til at købe disse lejligheder som en ”bolig nummer to” til en søn eller datter, om end de fleste forældre nok mener, at deres børn kan klare sig med en bolig i en anden prisklasse”, smiler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Top 5 dyreste forældrekøb

  1. Aksel Møllers Have 22, 7. th, 2000 Frederiksberg

Enhver fornuftig studerende ville takke ja til en godt 100 kvadratmeter stor lejlighed på toppen af Frederiksberg. Det er, hvad man får her, hvor udsigten kan nydes fra altanen på 7. sal. Der er naturligvis er elevator, så den studerende undgår pinefulde rygskader, når bøgerne skal slæbes op og ned. Udbudspris: 4.395.000 kr.

  1. Randersgade 18, 1. tv 2100 København Ø 

På Østerbro med Bopa Plads som næsten-nabo får en heldig studerende noget af en drømmetilværelse i denne 84 kvadratmeter store lejlighed med elevator og p-plads, så der er plads til køretøjet også. For at toppe det hele er der også lige en 20 kvadratmeter overdækket terrasse i hele lejlighedens længde. Udbudspris: 4.500.000 kr.

  1. Skt.Clemens Torv 17, 4. 4, 8000 Aarhus C

I Aarhus kan flere studerende bo sammen i denne penthouselejlighed, der både har to køkkener, to badeværelser og flere fine værelser. Placeret super centralt i Aarhus C vil den være et populært køb for forældrene, der gerne vil placere guldklumpen lige dér, hvor det sker. Udbudspris: 4.950.000 kr.

  1. Sankt Hans Torv 24, 5., 2200 København N

Den studerende hipster kommer til at knibe en tåre, når han eller hun ser denne lejlighed på toppen af Sankt Hans Torv med udsigt over Nørrebro. Og hvilken far eller mor kan få sig selv til at sige nej til at købe denne über cool lejlighed, hvis det er den, Christian eller Caroline ønsker? Udbudspris: 4.995.000 kr.

  1. Kirsteinsgade 3, 2. tv, 2100 København Ø 

En taknemlig studerende vil uden tøven sige ja til denne meget smukke herskabslejlighed på Østerbro. Her er 119 særdeles dejlige kvadratmeter, der i princippet godt kan deles mellem flere. Men hvorfor ikke bare bo der selv? Udbudspris: 5.7000.000 kr.