Top 10: Danmarks billigste veje

Foto Boligsiden

Hvor finder du de billigste huse? Det gør du på Danmarks billigste veje. Boligsiden.dk afslører, hvor i landet du finder vejene med de laveste kvadratmeterpriser.

Hist for vejen ligger et  billigt hus. Det gør der også 20 kilometer væk. Og så er der endnu et billigt hus i en helt tredje retning. Træt af at køre fra Herodes til Pilatus efter billige boliger? Så optimer din søgning og gå efter de veje, der i gennemsnit har de laveste kvadratmeterpriser. Her kan du være rimelig sikker på at finde noget, der ikke slår bunden ud af boligbudgettet.

Vejene er pænt fordelt i det ganske, danske land, og selv et par af universitetsbyerne er med på listen. Men vi starter i Taastrup, der danner rammen om Jernbane Alle, der er nr. 10 over billige veje.

10. Jernbane Alle, 2630 Taastrup. Kvadratmeterpris: 14.737 kr.

Jernbane Alle ligger, ikke overraskende, nær jernbanen. Med Taastrup station i den ene ende og motorvejen i den anden ende, er der måske et par trafikkameler, du skal sluge, men når det så er sagt, så har vi her et rigtig hyggeligt villakvarter med fartdæmpere på vejen og masser af hyggelige træer og ikke mindst store, pæne villaer til en overkommelig pris tæt på København.

9. Søparken, 5260 Odense S. Kvadratmeterpris: 12.745 kr.

Søparken er et klassisk villakvarter med lukkede stikveje, der giver et trygt miljø for børnefamilier. God placering i den sydlige del af Odense, hvor pæne og store villaer præger kvarteret. Motorvejen er ikke langt væk, men kan du finde et hus i den del af kvarteret, der er længst væk, vil der være rigtig mange huse mellem dig og vejen.

8. Tornhøjparken 9220, Aalborg Øst. Kvadratmeterpris: 12.255 kr.

Her har vi ikke bare den ottendebilligste vej i Danmark. Vi har også en gennemsnitlig salgstid på bare 68 dage. Her er der også tale om et egentlig villakvarter med lukkede veje, hvor der ikke kommer trafik, der ikke har et ærinde i området. Området ligger tæt på skole, indkøb og fritidsfaciliteter, så man forstår godt, at det er populært.

7. Strandbakken, 4400 Kalundborg. Kvadratmeterpris: 10.376 kr.

Strandbakken ligger kun få hundrede meter fra vandet, så er du til strand og hav, er det her, du kan gøre et rigtig godt køb. Strandbakken består af flere små, rolige veje – mange lukkede og med sti direkte til stranden. Drømmeplacering for strandelskeren.

6. Sønderkær, 7190 Billund. Kvadratmeterpris: 10.205 kr.

Den dyreste sommerhusvej i Danmark ligger i Billund ikke langt fra Sønderkær, der til gengæld kan prale med at have landets sjettebilligste priser på villaer. Her er endnu et lukket villakvarter et par kilometer fra Legoland og i gåafstand fra skole, hal og institution.

5. Strandvejen, 3300 Frederiksværk. Kvadratmeterpris: 9.952 kr.

Strandvejen er vandelskerens mekka med Roskilde Fjord på den ene side og Danmarks største sø, Arresø, på den anden. Strandvejen er ikke en villavej, men har fartdæmpere, der gør, at ingen ræser igennem. Her er salgstiden også lavere end landsgennemsnittet: Blot 85 dage.

4. Læskovvej, 4632 Bjæverskov. Kvadratmeterpris: 9.167 kr.

Lukket villakvarter i Bjæverskov vest for Køge. Her er der landlig idyl kombineret med klassisk villakvarterer og sikre cykelstier nær de større veje.

3. Svendborgvej, 5750 Ringe. Kvadratmeterpris: 8.650 kr.

Svendborgvej er ikke en decideret villavej, men her er trafikken flere steder reguleret af en smukt anlagt midterrabat med træer og cykelmarkering i siderne.  Tæt på skole, indkøb m.m. Husene her koster i gennemsnit under 9.000 kr. pr. kvadratmeter.

2. Hjedsbækvej, 9541 Suldrup. Kvadratmeterpris: 5.971 kr.

Hjedsbækvej er vejen, der forbinder de to små byer Suldrup og Støvring. Vi befinder os i Nordjylland tæt på naturskønne Rebild Bakker. Naturlig skønhed midt i Himmerland kendetegner området, der dog ikke ligger længere væk fra motorvejen, end at du hurtigt kan køre til Aalborg.

1. Svendborgvej, 5600 Faaborg. Kvadratmeterpris: 4.465 kr.

Med en kvadratmeterpris på under 5.000 kr. lægger Svendborgvej i Faaborg sig solidt på førstepladsen over Danmarks billigste veje. Her er der tale om en større vej, der forbinder Svendborg og Faaborg. I Faaborg-enden ligger vejen ganske tæt på kysten og på en enkelt strækning er der kig til havet direkte fra husene. Trods prisen er Svendborgvej dog ikke helt så populær. Salgstiden ligger i gennemsnit på godt 500 dage.

Sådan gjorde vi

Vi har taget de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for villaer på veje, hvor der mindst har været 5 solgte huse i 2013. Kvadratmeterpriserne er beregnet ud fra boligarealet.

Find mere om