To ud af tre huse koster 10.000 kroner eller mindre om måneden

Andelen af villaer og rækkehuse, som kan fås til 10.000 kroner eller mindre i månedlig udgift, er steget de seneste 3½ år. Og man får i dag 16 m2 mere hus for de samme penge. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk

Man får langt mere hus for pengene til familien i dag, når man sammenligner med priserne for 3½ år siden. Tal fra www.boligsiden.dk viser, at andelen af villaer og rækkehuse, der koster 10.000 kroner eller mindre om måneden er steget siden begyndelsen af 2009.

”I dag koster 61 pct. af alle villaer og rækkehuse, som er udbudt til salg, maksimalt 10.000 kroner i månedlig ydelse. For 3½ år siden var det kun 41 pct. af de udbudte enfamiliehuse, der opfyldte kriteriet”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Dermed er udbuddet af villaer og rækkehuse til under 10.000 kroner om måneden steget med 50 pct. i perioden.

Rentefald har enorm betydning

”Det sker, selv om udbudspriserne også er steget i perioden. Årsagen er renten som næsten er halveret fra 6½ pct. i 2009 til 3½ pct. i dag”, fortæller Birgit Daetz.

Ved indgangen til 2009 var den gennemsnitlige kontantpris for villaer og rækkehuse til 10.000 kroner i månedlig ydelse på 1,74 mio. kr. I dag er kontantprisen steget til 1,94 mio. kr.

”Enfamiliehuset er altså – på papiret – blevet 200.000 kroner dyrere, men huset koster det samme at sidde i. Dertil skal man lægge, at man i dag får meget mere plads at boltre sig på for den samme månedlige udgift”, siger Birgit Daetz.

16 m2 mere for de samme penge

”Hvor man i starten af 2009 fik i gennemsnit 138 kvadratmeter, er huset til de samme penge i dag hele 16 kvadratmeter større. Det behøver med andre ord ikke at koste en formue at få plads til familien i et nyt hus. Priserne varierer ganske vist fra by til by, og i storbyerne er det nok tvivlsomt hvor mange enfamiliehuse, der findes i den størrelse og til de nævnte priser, men i de lidt mindre byer kan der omvendt være mere at hente”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om