To ud af tre enfamiliehuse koster under 10.000 kroner om måneden

Foto: Boligsiden

Det er blevet meget nemmere at finde et hus med en månedlig nettoydelse på mindre end 10.000 kroner. Samtidig får du flere kvadratmeter for pengene. Det viser en statistik fra Boligsiden.dk.

Køb dit eget hus og bo billigere end i en lejet lejlighed. Sådan ser virkeligheden ud for mange danskere. De kan med fordel skifte lejelejligheden ud med egen villa eller rækkehus og samtidig spare op til alderdommen i deres egen bolig.

Tal fra www.boligsiden.dk viser nemlig, at knap 64 pct. af alle villaer og rækkehuse, der er udbudt til salg hos ejendomsmæglerne, koster mindre end 10.000 kroner i månedlig nettoydelse. I storbyer som Aarhus og København koster en lejelejlighed snildt det samme eller mere, og så får man ofte mere plads for pengene i eget hus.

Markant flere billige huse til salg

”Andelen af villaer og rækkehuse til salg, som koster under 10.000 kroner om måneden, er steget markant de senere år. For fire år siden var det kun 40 pct. af de udbudte enfamiliehuse, der lå i det prisleje, og i dag gælder det altså for mere end seks ud af ti huse”, siger Birgit Daetz.

”Det er de faldende boligpriser i de seneste seks år samt det rekordlave renteniveau, der bevirker, at langt flere huse kan fås for en lav månedlig ydelse.”

De billige huse har haft vokseværk

Samtidig med at husene er blevet væsentligt billigere, får man i dag flere kvadratmeter for pengene. Huset til under 10.000 kroner har fået vokseværk og er i dag i gennemsnit på 171 kvadratmeter – det er knap 20 kvadratmeter mere end i starten af 2009.

”Man skal ikke ret langt ud af byer som København og Aarhus, før man kan få eget hus i den prisbillige ende. Og man kan endda sagtens få et godt hus – for eksempel et parcelhus fra 60erne eller 70erne, som er i fin stand og kun kræver almindelig vedligeholdelse og løbende modernisering alt efter temperament”, siger Birgit Daetz.

Er pladsen i lejligheden blevet for trang, er det måske en overvejelse værd at flytte en halvtimes tid ud af byen og få eget hus for ganske fornuftige penge.

Find mere om