To ud af tre ejerlejligheder koster under 10.000 kroner om måneden

Foto: Boligsiden

Andelen af ejerlejligheder, som kan fås for under 10.000 kroner i månedlig udgift, er steget mærkbart de seneste 3½ år. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk

Man får langt mere ejerlejlighed for pengene i dag sammenlignet med for 3½ år siden. En opgørelse fra www.boligsiden.dk viser, at andelen af ejerlejligheder, der koster 10.000 kroner i månedlige udgifter er steget siden starten af 2009.

”I dag koster omkring 66 pct. af alle ejerlejligheder, som er udbudt til salg, under 10.000 kroner om måneden. For 3½ år siden var andelen kun på halvdelen af det samlede udbud”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Dermed er udbuddet af ejerlejligheder til mindre end 10.000 kroner i månedlige udgifter steget med mere end en fjerdedel i perioden.

Rentefald har enorm betydning

”Det sker, selv om udbudspriserne også er steget i perioden. Årsagen er renterne, som er faldet dramatisk de seneste år”, fortæller Birgit Daetz.

Ved indgangen til 2009 var den gennemsnitlige kontantpris for ejerlejligheder til 10.000 kroner i månedlig ydelse på lige godt 1,6 mio. kr. I dag er kontantprisen steget til knap 1,85 mio. kr.

”Ejerlejligheden er altså – på papiret – blevet dyrere, men den koster det samme at sidde i. Dertil skal man lægge, at man i dag får meget mere plads at boltre sig på for den samme månedlige udgift”, siger Birgit Daetz.

10 m2 mere for de samme penge

”Hvor man i starten af 2009 fik i gennemsnit 80 kvadratmeter, er lejligheden til de samme penge i dag 10 kvadratmeter større. Det behøver med andre ord ikke at koste en formue at få plads til den lille familie i en god ejerlejlighed. Priserne varierer ganske vist fra by til by, og i storbyerne er det nok tvivlsomt hvor mange ejerlejligheder, der findes i den størrelse og til de nævnte priser, men i de lidt mindre byer kan der omvendt være mere at hente”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om