To pletskud i Lotto rækker ikke til Danmarks dyreste vej

Foto: Boligsiden.

Landets 20 dyreste veje ligger i Nordsjælland og på Frederiksberg – den billigste i Ålsgårde til knap 8 mio. kr. i gennemsnit og den dyreste i Skodsborg til over 20 mio. kr.

Det er ikke nok at vinde i Lotto to gange, hvis man ønsker at bo på Danmarks dyreste vej – i hvert fald ikke når præmiepuljen ’kun’ er de normale 10 millioner. Husene på Skodsborg Strandvej nord for København koster nemlig i gennemsnit hele 20,5 mio. kr.

En opgørelse fra Boligsiden over landets 20 dyreste veje placerer den mondæne Strandvej på listens tre første pladser, altså med Skodsborg Strandvej på førstepladsen. Er man ikke mindst tredobbelt Lotto-vinder, men har alligevel råd til et hus på landets dyreste vej, kommer man til at bo dør om dør med personligheder som den tidligere FCK-boss Flemming Østergaard.

På anden- og tredjepladsen finder man Vedbæk Strandvej og Rungsted Strandvej med gennemsnitlige huspriser på henholdsvis 19,2 mio. kr. og 17,7 mio. kr.

Flest dyre veje i Charlottenlund

Boligsidens tal er baseret på de hushandler, som er foretaget efter 2007. Tallene viser, at det kun er Frederiksberg Kommune og fire nordsjællandske kommuner, der kvalificerer sig til listen. De fire kommuner er Helsingør, Gentofte, Hørsholm og Rudersdal. Sidstnævnte dominerer top 20-listen med hele otte veje – heraf ligger de fire af vejene i top 5.

Kigger man kun på postnumre, er 2920 Charlottenlund bedst repræsenteret med seks veje. Her koster husene i gennemsnit fra 8,1 mio. kr. til 12,2 mio. kr.

Helsingør er billigst

Går man efter et hus på en af vejene i top 20, omend i den billige ende, skal man en tur til Helsingør. Kommunen med Kronborg Slot og de berømte is fra Brostræde indtager de tre sidste pladser på Boligsidens liste over landets dyreste veje.

På Strandvejen i Snekkersten og Nordre Strandvej i Hornbæk skal man i gennemsnit af med 8,1 mio. kr. for husene, mens Nordre Strandvej i Ålsgårde er denne tests billigste vej med gennemsnitspriser på 7,9 mio. kr. for de seneste to et halvt års handlede huse.

Den eneste vej på listen, som ikke ligger i Nordsjælland, er Tesdorpfsvej på Frederiksberg. Her koster husene 9 mio. kr. Den er en af de 11 veje på listen, der koster under 10 mio. kr. i gennemsnit.

Omvendt skal man altså af med over det dobbelte for et hus på Danmarks dyreste vej.

Så med mindre, der i forvejen står lidt på opsparingen, skal man altså plette 1. præmien i Lotto tre gange, før man kan kalde sig nabo til Don Ø og de andre kendisser, der bor på Skodsborg Strandvej.

Find mere om