Svært at finde de billige villaer i storbyerne

Foto: Boligsiden

Kun 1/3 af villaerne i Aarhus koster under 3 mio. kr., mens andelen er dobbelt så stor i Aalborg. Vælger man et hus en halv times kørsel fra de to storbyer, koster ni ud af ti huse under 3 mio. kr. Det viser tal fra www.boligsiden.dk

Hvis man drømmer om en villa til højest 3 mio. kr. i storbyen, er chancerne noget bedre i Aalborg end i Aarhus. En opgørelse fra boligportalen www.boligsiden.dk viser, at kun hver tredje villa, der er udbudt til salg i Aarhus, koster under 3 mio. kr.

”Det er kun 33 pct. af de udbudte villaer i Aarhus, som ligger inden for en afstand af 1-5 kilometer fra centrum, som koster under de 3 mio. kr. I Aalborg er mulighederne for at finde et billigt hus imidlertid noget nemmere – her drejer det sig om 61 pct.”, siger kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Meget nemmere fem kilometer fra centrum

Vælger man derimod en villa, der ligger mellem fem og 10 kilometer fra de to storbyers centrum, er mulighederne flere. I Aarhus stiger andelen af de billige villaer til det halve af hele udbuddet, mens det i Aalborg er næsten ni ud af 10 huse, som koster under 3 mio. kr., hvis man bevæger sig 5-10 kilometer væk fra centrum.

Kører man en halv times tid – i visse tilfælde mindre – væk fra centrum af storbyerne, er den gennemsnitlige besparelse på villaen 50 pct. eller endnu mere.

Spar mange penge uden for byerne

I Aalborg skal man ikke mere end godt og vel 10 kilometer ud af bymidten, før det stort set er hvert hus, der koster under 3 mio. kr. – og i gennemsnit koster villaerne herude kun det halve af, hvad man skal give i city. I Aarhus er besparelsen ifølge Boligsidens tal på en villa i en afstand af 25-50 kilometer fra centrum på 60 pct.

Det kan altså godt betale sig at kigge lidt væk fra byernes centrum, hvis man skal have godt med plads til familien og gerne vil spare på huskøbet. Det kan lade sig gøre at sidde i et hus til en kontantpris på omkring 1,8 mio. kr. for helt ned til 10.000 kroner om måneden. Og så er det måske en overvejelse værd at pendle til og fra arbejde?