Stigning 20 måneder i træk: Vi bruger flere penge på sommerhuse

Foto: Boligsiden

Danskerne bruger flere og flere penge på sommerhuse. Tal fra Boligsiden.dk viser, at forbruget nu i 20 måneder i træk har oversteget samme måned året før.

Antallet af solgte sommerhuse i år oversteg allerede i oktober måned salget i hele 2016. 2017 har været et rigtig godt år for sommerhusmarkedet, men faktisk er salget gået strygende gennem længere tid.

Boligsiden.dk har analyseret tal, der viser, hvor mange penge danskerne har brugt måned for måned gennem de seneste år. Analysen viser, at der i nu 20 måneder i træk er brugt flere penge end samme måned året før.

”Det giver et nyt perspektiv på sommerhussalget. Vi har i noget tid sagt, at salget tog fart i maj i år, hvor grænsen for realkreditbelåning blev hævet. Det er også rigtigt, men sandheden er også, at sommerhussalget har været stigende gennem længere tid. Det viser den her analyse med al tydelighed,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Tendensen vil fortsætte

At vi bruger flere penge på sommerhuse end tidligere skyldes store stigninger i priserne på sommerhuse. Således koster en kvadratmeter sommerhus i Danmark nu godt 15.000 kroner mod godt 13.000 kroner for tre år siden.

Og så længe priserne stiger, vil vi se, at vi også i næste måned har brugt flere penge på sommerhuse end samme måned sidste år.

”Senest så vi, at priserne på sommerhuse steg mere i november måned, og det er ganske usædvanligt for sæsonen. Så længe antallet af salg fortsætter med at lægge over samme måned sidste år, så vil vi de næste måneder se den her tendens fortsætte, så 20 måneder i træk bliver til 21, 22 og 23,” siger Birgit Daetz.

I november måned i år brugte vi 806.406.670 kroner på sommerhuse. Det er 131.535.188 kroner mere end i november sidste år.

LÆS OGSÅ: Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige

Find mere om