Stigende huspriser i 72 kommuner

Foto: Boligsiden

72 af landets 98 kommuner har haft stigende huspriser det seneste år. Se, hvor meget priserne er steget i din kommune.

Er du husejer, kan du glæde dig over, at dit hjem det seneste år, er blevet mere værd. I 72 kommuner landet over er salgsprisen for villaer og rækkehuse steget fra juli 2015 til juli 2016. Det viser den nyeste opgørelse fra Boligsidens Markedsindeks.

”Der er tale om en landsdækkende tendens, der har spredt sig fra de store byer til resten af landet, hvor vi nu ser resultatet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Så meget er priserne steget

Godt nok har huspriserne fået et generelt løft det senest år, men det er ikke helt lige meget, hvor du bor, når det kommer til, hvor meget priserne er steget. På landsplan er der lagt 4,5 procent til salgspriserne fra juli 2015, og en villa eller et rækkehus blev i gennemsnit solgt for 12.894 kroner pr. kvadratmeter i juli i år. Det svarer til en salgspris på 1,8 millioner kroner for et hus på 140 kvadratmeter.

Men ude i kommunerne er der store forskelle på, hvor meget mere murstenene er blevet værd det seneste år. I Sorø er salgsprisen steget med 27,8 procent, og dermed er det den kommune, der har haft den største prisstigning. I den anden ende af spektret ligger Ikast-Brande, hvor salgspriserne er faldet med 13 procent det seneste år. De store udsving kan dog være påvirket af relativt få handler og lave huspriser, der giver procentuelt større udsving end i dyrere kommuner med flere boligsalg.

Derfor imponerer priserne

Huspriserne imponerer ikke bare, fordi de dækker stort set hele landet. Det langt mere opsigtsvækkende er, at huspriserne sidste år tog et tigerspring opad, da renten faldt første gang i foråret, og at de holdt niveauet året ud. Prisstigningen i år bygger altså videre på et i forvejen højt niveau.

”I disse OL-tider kan man næste sige, at huspriserne udvikler sig hurtigere, højere og stærkere. Det er i hvert fald det, vi har set, det seneste år, hvor prisudviklingen har fortsat og har bygget videre på den store stigning, vi så sidstes år”, siger Birgit Daetz.

Se kortet – sådan gik det i kommunerne

Udvikling i salgsprisen for villaer og rækkehuse fra juli 2015 til juli 2016.

Find mere om