Standardlejligheden er billigst kun 100 kilometer fra København

Foto: Boligsiden

Den gennemsnitlige ejerlejlighed på 70-90 kvm er billigst i Slagelse og Kalundborg. Her koster de en tredjedel af prisen i hovedstaden. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Mens en standard-lejlighed er dyrest i Gentofte, København og Frederiksberg kommuner, er der masser af penge at spare ved at tage toget en lille time vestover og i stedet købe lejligheden i de to vestsjællandske kommuner, Slagelse og Kalundborg.

En undersøgelse fra www.boligsiden.dk af prisniveauet på en gennemsnitlig ejerlejlighed – den er i Boligsidens opgørelse på 70-90 kvadratmeter – viser, at man sparer helt op til 35 pct. ved at købe ejerlejligheden i Slagelse, hvor den gennemsnitlige pris på standard-ejerlejligheden er landets laveste.

Billigst i Slagelse

”Standard-ejerlejligheden koster i gennemsnit kun 750.000 kroner i Slagelse, mens Kalundborg følger lige efter som landets næst billigste kommune. Her skal man af med cirka 10.000 kroner mere for lejligheden”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I hovedstaden koster den samme ejerlejlighed tre gange så meget; dyrest er den i Gentofte, hvor man skal af med godt 2,1 mio. kr. Men en god times tid mod vest kan man altså spare næsten 1½ mio. kr. Og for førstegangskøbere kan det måske være løsningen på et eventuelt boligproblem, mener Birgit Daetz.

God mulighed for førstegangskøbere

”Det kan være en snu indgang til et ellers temmelig fastlåst boligmarked, hvor bankerne i disse tider kan være tunge at danse med. Det kan være lettere at låne penge til en bolig i de billige byer, og så er man i gang med en fornuftig opsparing, som sidenhen kan være et afsæt til at flytte til et dyrere sted”, siger Birgit Daetz.

Den løsning kan også med fordel benyttes i Jylland. Aarhus er nemlig landets 5. dyreste by at købe standard-lejligheden i. Derimod er Randers – kun 40 kilometer fra Jyllands største by – med på listen over de billigste kommuner; mens gennemsnitsprisen i Aarhus ligger på over 1,8 mio. kr., slipper man i Randers med under 800.000 kroner for den samme lejlighed.