Standard-fritidshuset er billigst på Lolland

Foto: Boligsiden

Det gennemsnitlige danske fritidshus på 70-90 kvm er dyrest ved havet, men i Lolland Kommune, som er omgivet af hav til tre sider, er standard-fritidshuset billigst. Det viser tal fra www.boligsiden.dk

Det behøver ikke koste det hvide ud af øjnene at investere i et solidt, gennemsnitligt fritidshus. I omkring hver 10. kommune koster standard-fritidshuset under 1 mio. kr. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk, der er landets mest besøgte boligportal.

Billigst er standard-fritidshuset i Lolland Kommune, hvor man i gennemsnit skal betale knap 800.000 kr. for huset, der er på 70-90 kvm og opført mellem 1960 og 1980.

Til sammenligning med de øvrige kommuner, hvor standard-fritidshuset er billigst – og koster under 1 mio. kr. – er Lolland kommunen, hvor der er bedst adgang til havet.

Billige muligheder for københavnerne

”De fleste af de billige kommuner – når det handler om standard-fritidshuset – ligger inde i landet eller har begrænset kyststrækning. På Lolland har man til gengæld havet på tre af fire sider”, siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Ifølge Boligsidens opgørelse er tre af de fem billigste kommuner at købe et standard-fritidshus i beliggende i Østdanmark.

”For indbyggere i København og omegn, som drømmer om at supplere lejligheden med et godt fritidshus til en rimelig penge, er der ikke nødvendigvis mere end en times kørsel eller højest to, når man skal på weekend med familien”, siger Birgit Daetz.

Østjylland dominerer blandt de dyre

Hvis man kigger grundigt, bør mulighederne med andre ord være gode for at gøre et godt og billigt køb af fritidshus.

I den dyreste ende dominerer Østjylland listen over de dyreste kommuner at købe et standard-fritidshus i. Her er Odder, Aarhus og Vejle med i det dyreste selskab med gennemsnitspriser på omkring 2 mio. kr. og mere for et standard-fritidshus. Alle er de kommuner, som ligger inden for kort afstand til de mange store byområder i Øst- og Midtjylland.

”Også Frederikshavn klemmer sig ind blandt de dyreste kommuner, og her er det attraktive Skagen, der hiver gennemsnitsprisen op i den dyre ende”, siger Birgit Daetz.

Her er det billigst at købe et standard-fritidshus*

KommuneGns. Udbudspris
Lolland786.000 kr.
Frederikssund828.000 kr.
Holbæk852.000 kr.
Holstebro924.000 kr.
Vesthimmerland936.000 kr.

Her er det dyrest at købe et standard-fritidshus*

KommuneGns. Udbudspris
Helsingør2.321.000 kr.
Odder2.180.000 kr.
Aarhus1.950.000 kr.
Vejle1.937.000 kr.
Frederikshavn1.868.000 kr.

Boligsiden definerer standard-fritidshuset som et hus på 70-90 kvm, der er opført i perioden 1960 til 1980. Kun kommuner med mindst fem udbudte huse i kategorien er medtaget i opgørelsen. Kilde: Boligsiden.dk

 

Find mere om