Stabilt boligmarked gør huskøb mere attraktivt

Velholdt hvidt hus med trampolin i haven. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Priserne på villaer og rækkehuse fastholder det stabile niveau, mens ejerlejlighedernes prisstigninger fortsætter i hovedstadsområdet, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for januar. Bytteforholdet er derfor attraktivt, hvis man vil skifte lejligheden ud med en villa.

Der er godt nyt til de byboere, der drømmer om at skifte trafik og etageejendomme ud med hus og have uden for byen. Huspriserne er nemlig stadig meget stabile, mens priserne på lejligheder fortsætter med at stige i hovedstadsområdet. Det viser Boligsidens Markedsindeks med en opgørelse over udviklingen på boligmarkedet til og med januar 2014.

De nye tal afslører, at villapriserne på landsplan er faldet med 0,5 procent fra december til januar måned. Lejlighedspriserne er dog også faldet med 0,2 procent på landsplan, men i Region Hovedstaden er de steget med 0,7 procent i samme periode.

”Lejlighederne steg med knap 11 procent i hovedstaden sidste år, men villaerne har slet ikke kunne følge med den kraftige prisstigning. Denne tendens fortsætter her i starten af 2014. Det betyder, at tidspunktet stadig er godt for at sælge sin lejlighed og flytte ud til et villaområde, hvis man drømmer om mere plads og græs mellem tæerne,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Danmarks mest besøgte boligsite.

Se videoen: Boligsidens Markedsindeks januar 2014

Fra byen til forstæderne for 250.000 kroner

Vil man skifte sin 80 kvadratmeter store Københavnerlejlighed ud med en 140 kvadratmeter villa i forstæderne til København, skal man i f.eks. Ballerup blot have godt 240.000 kroner ekstra op af lommen for at købe huset. Kvadratmeterpriserne er nemlig 10.000 kroner højere i København end i forstaden Ballerup, der ligger blot 22 minutter fra Hovedbanen med S-toget. Lejlighedspriserne er steget med 11 procent i Købehavn det seneste år, men huspriserne i Ballerup er faldet med 3 procent.

”I nogle regioner er huspriserne så lave, at man faktisk ender med et overskud, når man flytter fra lejlighed til villa. Det gælder Region Midtjylland og Region Syddanmark. I Region Hovedstaden, og Region Sjælland må man betale ekstra for at gå fra lejlighed til villa, og i Region Nordjylland går prisen lige op,” siger Birgit Daetz.

Knap så meget fart på lejlighedspriserne

Prisstigningen på ejerlejligheder tog af i fart allerede i slutningen af 2013, og den tendens fortsætter i 2014. Med det lille prisfald på 0,2 procent på landsplan, ligger niveauet overordnet helt stabilt. De eneste udsving ligger i Hovedstadens stigning på 0,7 procent og Region Sjællands fald på 4,6 procent siden sidste måned.

Fakta om Boligsidens Markedsindeks

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Se hele markedsindekset med nøgletal for januar 2014 her.