Spar op til 57 procent på håndværkertilbuddet

Foto: Boligsiden

Håndværkertilbud sælges med store rabatter. I Nordjylland og på Sjælland ligger udbudspriserne på håndværkertilbuddene 57 procent under normalen, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Lidt fingersnilde, materialer og tid; det er ofte ingredienserne til at forvandle et håndværkertilbud til en moderne og opdateret bolig. Vil du regne på, om det kan betale sig at købe et håndværkertilbud, er tommelfingerreglen, at udbudspriserne på landsplan ligger 45 procent lavere, hvis der er tale om et håndværkertilbud i forhold til udbudspriserne generelt.

I nogle dele af landet er gevinsten dog større. I gennemsnit ligger udbudspriserne 57 procent lavere for håndværkertilbuddene i Region Nordjylland og Region Sjælland, mens priserne ligger 56 procent lavere i Region Syddanmark. Til gengæld er der lidt mindre at spare i Region Midtjylland og Hovedstaden, hvor der er henholdsvis 32 og 25 procent at hente.

”Besparelserne, når man køber et håndværkertilbud, er til at tage at føle på. Men håndværkertilbuddene dækker også over huse, der er klar til nedrivning, så før du går i gang med den store ombygning, skal du overveje, om det kan betale sig at rive hele molevitten ned og bygge et nyt hus i stedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ærlige mæglere

Er du bange for, at du ikke kan genkende håndværkertilbuddene, når du søger bolig? Bare rolig, ejendomsmægleren skal nok fortælle dig det, og her er et område, hvor ærligheden stortrives. Det er nemlig ingen skam at sælge et bolig, der trænger til en hel hær af kærlige hænder, så længe prisen er derefter. Se bare eksemplerne her:

Vi mener det alvorligt, når vi skriver håndværkertilbud

Skovhusevej 60, 4552 Stokkemarke

Fredeligt beliggende på blind vej ligger denne gamle svend fra 1820, der trænger til en gennemgribende modernisering. Mægleren skriver: ”Indtil for nogle år siden var stedet pænt, idyllisk og meget indbydende, ja nærmest et lille paradis for mennesker der sætter pris på naturen, fred og ro. Det kan det også blive igen, men det kræver virkelig mange timers arbejde såvel inde i huset som på grunden. Vi mener det således alvorligt når vi skriver håndværkertilbud”. Udbudspris: 225.000 kr.

Fremstår helt uden modernisering og vedligeholdelse

Albanivej 3, 5792 Årslev

Rummelig bolig på 160 kvadratmeter i Årslev syd for Odense. Mægleren skriver: ”En arkitektonisk pæn rødstens villa fra 1912, som fremstår helt uden modernisering og vedligeholdelse, og må betegnes som et håndværkertilbud.” Udbudspris: 495.000 kr.

En bolig som kræver en større renovering eller som kan væltes fuldstændig

Ingemanns Alle 132, 6700 Esbjerg

110 kvadratmeter villa i Esbjerg by. Mægleren skriver: Hus til gennemgribende renovering eller nedrivning i Østerbyen. Her får du et rigtig “håndværkertilbud” – en bolig som kræver en større renovering eller som kan væltes fuldstændig. Udbudspris: 798.000 kr.

Sådan finder du håndværkertilbuddene

Brug ‘Avanceret søg’ og marker Håndværkertilbud under Særlige krav.

Find mere om