Spar 11 millioner på vandkantsvillaen

Foto: Boligsiden

En villa med udsigt til hav eller fjord behøver ikke ruinere dig. Læs her, hvor du får mest og mindst for pengene.

Ca. 1.400 af de villaer og rækkehuse, der er til salg, ligger under 100 meter fra vandkanten, og er fjord- eller havudsigt noget, der står på din ønskeliste, skal du indstille dig på at betale ekstra, når du køber hus. Men der er over 11 millioner kroner at spare, hvis du bytter huskøbet i den dyreste vandkantskommune ud med et i den billigste. De absolut billigste vandkantsvillaer ligger i Skive, hvor udbudsprisen for villaerne under 100 meter fra vandet blot er 6.600 kroner pr. kvadratmeter. Dermed kan du købe et hus på 140 kvadratmeter for under en million kroner.

Men Skive er også den eneste kommune i landet, hvor det kan lade sig gøre. I alle andre kommuner koster en 140 kvadratmeter vandkantsvilla et godt stykke over en million, og udbudspriserne topper i Gentofte Kommune, hvor kvadratmeterprisen ligger på 88.800 kroner, og de 140 kvadratmeter kommer op over 12,4 millioner kroner.

”Hvis det udelukkende er udsigten og placeringen tæt på vandet, man går efter i sit boligkøb, er der mange penge at spare, hvis man undersøger kystpriserne i flere områder. Hvis du ikke er klar på at bytte Gentofte ud med Skive og spare de 11 millioner kroner, er der stadig knap otte millioner at spare, hvis du købet et strandhus i Helsingør i stedet for i Gentofte”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udbudspriser for villa/rækkehuse under 100 meter fra vandet i udvalgte kommuner:

Skive: 6.617 kr. pr. kvm.

Aarhus: 53.052 kr. pr. kvm.

Helsingør: 33.367 kr. pr. kvm.

Gentofte: 88.803 kr. pr. kvm.

Gns. for hele landet: 24.966 kr. pr. kvm.

Find mere om