Spar 11% – køb lejlighed i København i stedet for Aarhus

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på ejerlejligheder er højere i Aarhus end i hovedstaden. På det seneste er prisspændet dog blevet mindre. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Boligpriserne har ry for at være højest i og omkring hovedstaden. Men når det kommer til de mindste ejerlejligheder kan København og Frederiksberg ikke konkurrere med Aarhus. Tal fra www.boligsiden.dk viser, at salgspriserne på ejerlejligheder, der ikke er større end 70 kvadratmeter, i de sidste to et halvt år har ligget højere i Jyllands største by.

Boligsidens tal går tilbage til april 2010. Den viser, at forskellen i gennemsnitsprisen i den periode på intet tidspunkt har været mindre end 1.600 kroner pr. kvadratmeter. Så meget dyrere har de mindste ejerlejligheder i Aarhus som minimum været i de forgangne toet halvt år.

Har været 20 % dyrere i Aarhus

”Forskellen har været størst i foråret. Her nåede kvadratmeterprisen i Aarhus op på godt 25.500 kroner, mens den var godt 5.000 lavere i København og Frederiksberg. Det svarer til, at priserne i København og på Frederiksberg lå 20% under priserne i den jyske hovedstad”, udtaler Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Prisspændet mellem byerne er blevet mindre. Prisforskellen har gennem længere tid ligget på omkring 3.000-3.500 kr., og ligger nu kun 2.500 kroner højere i Aarhus.

Sælgerne i hovedstaden kan imidlertid glæde sig over, at der er mere fart i salget i København og Frederiksberg; her har den gennemsnitlige salgstid i de seneste 11 måneder været kortere end i Aarhus. Og selv om salgstiderne er dykket i begge byer, er faldet mere udtalt i København. Her sælges de små ejerlejligheder i gennemsnit på fire måneder, mens det tager en måneds tid mere i Aarhus. Samtidig er udbuddet af ejerlejligheder i begge byer langt under det normale.