Spar 100.000 kroner på en 4-værelses lejlighed

Foto: Boligsiden.

Sælgerne af ejerlejligheder giver gennemsnitligt op til 1.000 kr. i nedslag pr. kvadratmeter. Størst er nedslaget i hovedstaden, men i hele landet kan man med fordel prutte prisen et godt stykke ned. Det fremgår af det seneste Markedsindeks, som www.boligsiden.dk netop har offentliggjort.

Prisskiltet lyver sjældent, men i forbindelse med en bolighandel er det yderst realistisk at få en lavere pris end den, der står i salgsopstillingen. Af det nyeste Markedsindeks fra www.boligsiden.dk fremgår det nemlig, at køberne af ejerlejligheder på landsplan i gennemsnit får 903 kr. i nedslag pr. kvadratmeter på den sidste udbudspris. Størst er prisnedslaget i Region Hovedstaden, hvor sælgerne gennemsnitligt slår 977 kr. af hver kvadratmeter.

”Hvis man er om sig i forhandlingen med sælger, kan man slå op imod 100.000 kr. af prisen på en almindelig 4-værelses lejlighed på omkring 100 kvm”; siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Højest nedslag i København og Nordsjælland

Priserne på ejerlejligheder svinger temmelig meget fra landsdel til landsdel. I gennemsnit koster landets ejerlejligheder godt 19.300 kr. pr. kvm – prisen holdes oppe af Region Hovedstaden, hvor ejerlejlighederne i august måned blev handlet til en gennemsnitspris på knap 22.000 kr., mens priserne er lavest i Region Nordjylland med knap 12.900 kr. pr. kvm.

”Derfor er der i sagens natur også synlige forskelle på, hvor store nedslag sælgerne giver på den sidste udbudspris. I Region Hovedstaden er nedslaget som nævnt næsten 1.000 kr. pr. kvm, hvilket er rekord, mens det er lavest i Region Syddanmark med 685 kr. pr. kvm”, siger Birgit Daetz.

Udviklingen har været mest markant i Region Midtjylland, hvor prisnedslaget gennemsnitligt nu er 9 pct. højere end i juli måned, mens det i Region Syddanmark på samme tid er faldet med 6 pct.

På landsplan er der tale om en stigning på lige under 2 pct. siden juli, og set over det seneste år får køberne nu 26 pct. højere prisnedslag.

Udbuddet steget med 12 pct.

”Udviklingen til købers fordel skal ses i sammenhæng med, at der i dag er flere ejerlejligheder til salg. Der er for tiden 11.000 ejerlejligheder, som venter på en køber, og det er knap 12 pct. flere end for et år siden. Det er sådan set ikke, fordi der bliver sat så mange flere ejerlejligheder til salg – det skyldes snarere, at der bliver solgt væsentlig færre ejerlejligheder. Og det trykker altså priserne nedad”, siger Birgit Daetz

Det er med andre ord købers marked, og den situation gør, at sælgerne er mere villige til at indgå i en forhandling om prisen. For køberne er der derfor mange gode handler at gøre, og en god forhandling kan altså give en så stor besparelse, at der kan blive til et halvt eller helt nyt køkken i prisnedslaget.