Sommerhuspriserne topper i Middelfart

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Med kvadratmeterpriser på over 23.000 kroner har Middelfart Kommune nogle af Danmarks dyreste sommerhuse.

En dugfrisk oversigt fra Boligsiden.dk over sommerhusmarkedet i februar måned afslører, at de absolut dyreste sommerhuskvadratmeter findes i Middelfart. I februar skulle man som køber i gennemsnit betale 23.500 kroner for en enkelt sommerhuskvadratmeter. Det får et standardsommerhus på 84 kvadratmeter op i en pris, der nærmer sig to millioner kroner.

De dyre sommerhuse i Middelfart ligger alle på kommunens nordkyst ved Båring Vig. Her bliver det dyrest sommerhus i øjeblikket udbudt til små fire millioner kroner.

Bedårende Blåvand

Middelfart får følgeskab af Varde Kommune, der tog andenpladsen med kvadratmeterpriser på 18.400 kroner. Sommerhuspriserne stryger i vejret i Vardes attraktive sommerhusområde i Blåvand, der ligger ud til Vesterhavet og en af Danmarks bedste badestrande. Her udbydes det dyreste sommerhus nu til salg for små syv millioner kroner, men som køber får man så også en havudsigt og 199 kvadratmeter; næsten dobbelt så mange som i det dyreste sommerhus i Middelfart Kommune.

Generelt er sommerhusene på Jyllands vestkyst markant dyrere end sommerhusene på den jyske østkyst. Det skyldes ikke blot, at husene er større, men også at kvadratmeterprisen er højere for de vestjyske sommerhuse. Til gengæld er de østjyske sommerhuse til salg i kortere tid, hvilket skyldes, at der er kommet langt flere nye sommerhuse til salg på vestkysten sammenlignet med østkysten.

I Varde Kommune er der omkring 600 sommerhuse til salg netop nu, og det placerer varde på andenpladser over kommuner, hvor der er flest sommerhuse at vælge imellem.

Den dyre sjællandske nordkyst

Gribskov Kommune stod i februar måned for landets tredjedyreste kvadratmeterpriser på sommerhusmarkedet. Små 18.000 kroner skulle der lægges for en kvadratmeter, men her er et gennemsnit, der snyder. Gribskov Kommune rummer nemlig  de populære nordsjællandske sommerhusområder i Tisvildeleje, Gilleleje og Dronningmølle, og her ligger nogle af Danmarks dyreste sommerhus med kvadratmeterpriser på over 100.000 kroner og udbudspriser på 14 millioner kroner.

Sommerhusmarkedet netop nu

Med forårets komme begynder også en intensiv jagt på et sommerfristed. Solen er allerede nu ved at få fat, og snart vil boligmarkedet for alvor blive oversvømmet med sommerhuse til salg og købere, der går på jagt efter det helt rigtige sommersted. Priserne starter ved 25.000 kroner for en timesharelejlighed i Kalvehave og ender på små 40 millioner kroner for en luksusejendom ved Hornbæk kyst.

Der er ca. 11.700 sommerhuse til salg, og 5.300 af dem koster under en million kroner. 700 af de sommerhuse, der er til salg netop nu, kan du sidde i for maksimalt 3.000 kroner om måneden.

Top 5 – dyreste m2 for sommerhuse i februar

  1. Middelfart (23.496 kr.)
  2. Varde (18.432 kr.)
  3. Gribskov (17.922 kr.)
  4. Jammerbugt (16.074 kr.)
  5. Syddjurs (14.322 kr.)