Sommerhuspriser i Tønder og Rømø er faldet med 10 pct.

Foto: Boligsiden

På halvandet år er udbudspriserne på fritidshuse faldet med en tiendedel. Samtidig er der blevet væsentligt færre boliger til salg, så påsken er nok et godt tidspunkt for at gøre en god handel, hvis man går og drømmer om at købe sommerhus i år.

Gennem de seneste 18 måneder er det støt blevet billigere at købe sommerhus i Tønder og på Rømø. I alt er udbudsprisen for en kvadratmeter fritidshus faldet med 10 pct. i Tønder og med 11 pct. på Fanø, siden de toppede i efteråret 2008. Det viser dugfriske tal fra Boligsiden.dk.

”Der er ikke tale om voldsomme prisfald på én gang; snarere er priserne langsomt, men støt, gledet nedad. Og det passer fint med, at priserne begyndte nedturen i kølvandet på, at den finansielle krise brød ud”, siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Gode fritidshuse til salg

”På Rømø er antallet af udbudte fritidsboliger faldet med en femtedel, mens der i Tønder nu er en fjerdedel færre huse til salg i forhold til august 2008, hvor udbuddet toppede. Det nuværende antal boliger til salg svarer det til, vi oplevede i starten af 2008.

For manges vedkommende sættes sommerhuset nok til salg, men man skal ikke nødvendigvis af med det for enhver pris. Derfor er der en del sælgere, der ikke er villige til at gå på kompromis med udbudsprisen.”, lyder forklaringen fra Birgit Daetz.

Led efter de gode tilbud

I marts sidste år blev der på Rømø og i Tønder fjernet 150 fritidsboliger fra internettet, og siden er tallet – med små udsving op og ned – dalet til blot 17 i februar i år.

”Noget tyder derfor på, at der bliver solgt væsentligt færre huse. Men sommerhussalget er ganske sæsonbetonet, og februar er bestemt ikke højsæson. Så den faktor skal man have med i regnestykket”, fastslår Birgit Daetz.

Alt andet lige er antallet af sommerhushandler faldet; det kan der ikke rokkes ved. Men en rundringning til flere ejendomsmæglere afslører, at salget er på vej op igen. Forventningerne til den forestående påske er derfor positive.

Set fra et købersynspunkt kan de lavere priser i kombination med det faldende udbud være et incitament for at købe nyt sommerhus inden så længe. Spørgsmålet er nemlig, hvor meget længere ned priserne gennemsnitligt set kan komme, hvis der fortsat bliver færre boliger til salg. Derfor kan lidt benarbejde i påsken nok afsløre nogle rigtig gode tilbud på sommerhuse i Tønder og på Rømø.

Find mere om