Sommerhuspriser fortsat på lavt niveau

Foto: Boligsiden

Salgsprisen på sommerhuse er faldet igen i marts måned. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Og samtidig gives der i dag rekordstore prisnedslag på sommerhuse.

Er du blandt de mange danskere, som skal ud at se på sommerhus i påsken, er der mulighed for at gøre et rigtig godt køb. Priserne på sommerhuse lå den seneste måned stabilt på 0,1 pct. Priserne er det seneste år faldet med 11,4 pct., og samlet set er den gennemsnitlige salgspris for et sommerhus nu på det laveste niveau i flere år. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som udkommer hver måned med nyeste salgstal på boligmarkedet.

”Kvadratmeterprisen på sommerhuse ligger nu på godt 13.700 kroner. Sommerhusmarkedet har ligesom resten af boligmarkedet været igennem nogle hårde år, og det kan nu virkelig ses på den gennemsnitlige salgspris på sommerhuse,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk, og fortsætter:

”Og ikke nok med at salgspriserne er nærmest historisk lave, sælgerne er også yderst villige til at forhandle om prisen. Vores helt nye opgørelse viser nemlig, at det ikke er urealistisk at få et ordentligt prisnedslag på mere end 100.000 kr. af udbudsprisen på drømmesommerhuset.”

Ifølge Boligsidens Markedsindeks får køberne i gennemsnit et prisnedslag på knap 1.550 kroner per kvadratmeter – svarende til omkring 120.000 kr. af udbudsprisen på et 80 kvm. stort sommerhus. Det er en stigning på knap 80 pct. det seneste år.

Dyrere sommerhuse efter påske

”Prisudviklingen på fritidshusene samt den historisk lave rente stiller køberne i en meget fordelagtig situation sammenlignet med tidligere. Samtidig har vi historisk set oplevet, at det blev dyrere at købe sommerhus efter påske. Salgspriserne steg frem mod sommeren, samtidig med, at prisnedslagene faldt. Det bør man have med i sine overvejelser, hvis man skal ud og se på sommerhus i påsken,” siger Birgit Daetz.

Se hele Boligsidens Markedsindeks her.

Fakta om sommerhusmarkedet

  • Salgsprisen per kvm er faldet med 11,4 pct. det seneste år
  • Man får for tiden i gennemsnit knap 1.550 kroner i prisnedslag per kvm – svarende til omkring 120.000 kroner for et standardfritidshus på 80 kvm.
  • Salgstiden på sommerhuse er det seneste år steget med knap 2 pct.
  • Udbuddet af sommerhuse i Danmark er steget med 11 pct. det seneste år.
Find mere om