Sommerhuskøb: Spar 60 procent på Sjælland

Foto: Boligsiden

Køber du sommerhus omkring en times kørsel uden for København, er forskellen mellem den dyreste og billigste kommune 14.500 kroner for en enkelt kvadratmeter.

Når københavnerne er på jagt efter et sommerhus, er det ikke ligegyldigt i hvilken retning, de drøner af sted, hvis de vel at mærke skeler til boligpriserne. Kører du mellem omkring 45 og 75 minutter i bil fra centrum af hovedstaden, er prisforskellene på Sjælland markante.

Helsingør er den ubetinget dyreste kommune med en pris på 24.610 kroner for en enkelt kvadratmeter sommerhus. Dernæst følger kommunerne Gribskov og Halsnæs med kvadratmeterpriser på henholdsvis 19.142 kroner og 15.379 kroner.

”Det er forudsigeligt, at tre nordsjællandske kommuner placerer sig i top tre. Eksklusive områder som Tisvilde og Hornbæk, der ligger i Gribskov og Helsingør kommune, er med til at trække gennemsnittet op. Men at Næstved Kommune napper fjerdepladsen vil nok komme som en overraskelse for mange. Især fordi den overhaler både Odsherred, Frederikssund og Holbæk,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Holbæk er den billigste kommune med en kvadratmeterpris på 9.792 kroner, og køber du 50 kvadratmeter sommerhus her frem for i Helsingør, lyder prisforskellen på 740.900 kroner.

Gennemsnitlig kvm-pris i sommerhuskommuner på Sjælland:

(Sådan gjorde vi: Boligsiden.dk har beregnet kvadratmeterprisen for solgte sommerhuse i 2016 i sommerhuskommuner på Sjælland. Kun kommuner, hvor der har været over 45 handler i perioden, er med i opgørelsen. De røde linjer angiver en transporttid i bil på omkring 75 minutter, mens de grønne linjer angiver en transporttid i bil på omkring 45 minutter)

Find mere om