Sommerhuset er en billig julegave

Foto: Boligsiden.

Ifølge en analyse fra www.boligsiden.dk er salgspriserne på sommerhuse lavest i de mørke måneder, så måske familien skal have sommerhus i julegave?

På søndag er det 1. Advent, og dermed er julen for alvor rykket ind i de flestes bevidsthed. Nu skal der diskuteres gaveønsker over juleglögg og brunkager. Og hvis I ikke kan finde ud af, hvad der skal under træet, så foreslår vi forsigtigt her: et sommerhus.

”Sommerhusene er billigst i de mørke måneder. Her ligger markedet nemlig bomstille, og det påvirker priserne. Vi har lavet en undersøgelse af udviklingen i salgspriserne tilbage fra 1992, og der kan være helt op til 2-3.000 kroner at spare pr. kvadratmeter mellem den dyreste og billigste måned i et kalenderår”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

God idé at kigge på sommerhus nu

”Vintermånederne er for de fleste ikke lige tiden at kigge på sommerhus. Men husene fjernes jo ikke fra markedet på grund af, at det er mørkt og koldt. Så hvis man ønsker sig et sommerhus i julegave, er det ikke nogen dum idé at lede nu”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Hvis man finder det rigtige hus, er det slet ikke utænkeligt, at sælger er frisk på en hurtig handel – for jo længere huset er til salg, desto større udgifter løber der på; regningerne skal jo betales hver måned.”

Et udmærket sommerhus fås for godt og vel en halv million, men det kræver så nok lidt mere værktøj end en pensel og en rulle malertape. Går man derimod op på en pris i underkanten af millionen, får man et hus, som ofte er lige til at tage i brug.

Fakta om sommerhuse:

  • Der er omkring 230.000 sommerhuse i Danmark
  • 25.000 – knap 11 pct. ligger i Odsherred, der er landets største sommerhus-kommune
  • Der er for tiden godt 11.300sommerhuse til salg på www.boligsiden.dk
  • Salgspriserne på sommerhuse er i 1. halvår af 2012 16 pct. billigere end i samme periode i 2008, hvor priserne toppede
  • Forskellen på salgspriserne fra de billigste til de dyreste måneder inden for ét kalenderår har siden 2004 ligget på mellem 1.900 og 4.000 kroner.

Kilde: Boligsiden.dk og Danmarks Statistik