Sommerhusene er blevet billigere, men priserne har stabiliseret sig

Foto: Boligsiden.

Salgspriserne på sommerhuse har ikke været lavere i flere år. Men de har ikke ændret sig gennem det seneste år og har lagt sig på et stabilt niveau. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk

For fire år siden skulle man regne med at slippe helt op til i gennemsnit 18.000 kroner – af og til et par tusinde mere – for en kvadratmeter sommerhus. Siden er salgspriserne på sommerhuse faldet en del og er nu i omegnen af 17 pct. lavere.

I dag koster det sommerhuset i gennemsnit mellem 14.500 og 15.500 kroner per kvadratmeter – alt afhængig af hvornår på året man handler.

Priserne lavest om vinteren

”Sommerhusmarkedet er nok ikke så overraskende præget af store sæsonudsving. Markedet ligger stort set dødt i de mørke måneder, og derfor kommer kun få nye boliger til salg hen over vinteren. Priserne er også lavest i disse måneder – sådan har mønstret været de seneste 12-13 år”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Samtidig med forårets komme sætter flere sælgere huset til salg, og udbuddet topper i det sene forår og over sommeren. Her er priserne også på det højeste niveau i løbet af året. Men køberne er flest i markedet i det sene forår og forsommeren, hvorefter de – sammen med resten af landet – drager på ferie. Derfor bliver sælgerne i de kommende måneder mere imødekommende, og det afspejler sig i prisen.

Spar 3.000 kr. pr. m2

Boligsidens opgørelse over udviklingen i sommerhuspriserne viser, at der kan være helt op til 3-4.000 kroner per kvadratmeter at spare på sommerhushandlen, hvis man handler i de billige måneder – altså om vinteren.

Selv om der er store udsving inden for et kalenderår, er priserne overordnet set nu stabile. Ser man på fra januar 2011 og til i dag, fremgår det af Boligsidens tal, at de har ligget ganske stabilt mellem i gennemsnit omkring 14.500 og 15.500 kroner – lavest i de kolde måneder og højest i foråret og omkring efterårsferien, hvor der er mest gang i salget.

Salget stiger – priser stabile

”I år ligger salgspriserne i foråret og den tidlige del af sommeren endda en anelse højere end i samme periode sidste år. Det kan hænge sammen med den pæne fremgang i salget, som mæglerne oplever i år, og som har været med til at stabilisere priserne”, slutter Birgit Daetz

Prisstabiliteten hænger imidlertid også sammen med et lille fald i udbuddet. Der er i dag knap 12.000 sommerhuse til salg i Danmark mod 12.600 sidste sommer. Det svarer til et fald i udbuddet på knap 5 pct.

Find mere om