Sommerhus-sælgere har høvlet voldsomt af salgsprisen

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på sommerhuse er det seneste år faldet med 10 pct. på landsplan. I visse dele af landet sælges husene i dag til en pris, der er mere end en femtedel under prisen for et år siden. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Salgspriserne på sommerhuse fortsatte i januar den triste udvikling i negativ retning. Prisfaldet ses over hele landet, og den gennemsnitlige salgspris for danske sommerhuse er i dag præcis 10 pct. under niveauet på samme tidspunkt i fjor. Det fremgår af den nyeste udgave af Boligsidens Markedsindeks, som udkommer i starten af hver måned.

”Nu er januar per definition ikke sæson for handler med sommerhuse, men det rokker desværre ikke ved faktum – at sælgerne i den grad har høvlet af salgsprisen det seneste år”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Minus på 21½ pct. i Region Hovedstaden

Kigger man de enkelte regioner og landsdele nærmere efter i sømmene, fremgår det af Boligsidens tal, at prisfaldet visse steder er mere end dobbelt så stort som landsgennemsnittet.

Se alle tallene i Boligsidens Markedsindeks

”I Region Hovedstaden er salgspriserne siden januar sidste år faldet med 21½ pct. og det er især Nordsjælland, der trækker nedad. Men også på Fyn er salgspriserne på sommerhuse faldet med en femtedel i forhold til starten af 2009”, siger Birgit Daetz.

I Vest- og Sydsjælland samt Østjylland ligger prisfaldet begge steder i omegnen af 10-11 pct., mens de østsjællandske sommerhus-sælgere har barberet 15 pct. af salgsprisen det seneste år.

Læs også: Prisnedslaget på huse det største i flere år

Derimod er prisfaldet i Vestjylland kun på 6 pct., og endnu bedre ser det ud i Nordjylland.

Minimalt prisfald i Nordjylland

”Nord for Limfjorden har salgspriserne ikke rokket sig stort i forhold til januar sidste år. Her er prisfaldet kun på omkring 200 kroner per kvadratmeter, og det svarer så kun til et prisfald på 1½ pct. Og ser man på prisfaldet i kroner og øre, er det heller ikke for noget at regne, når tallene tillige fortæller, at nordsjællænderne i dag sælger til en pris, der er 4.000 kroner lavere per kvadratmeter”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Hvis man anskuer sagen fra købers side, er det indlysende, at det nu bør være muligt at gøre en rigtig god handel. Og med forårets komme er det også så småt sæson for sommerhus-markedet, og der er masser at vælge imellem; antallet af sommerhuse til salg er nemlig 13 pct. højere end for 12 måneder siden – så hvis man drømmer om sommerhus, er tiden ved at være moden til at realisere den.”