Små ejerlejligheder i København er faldet med 20 pct. i pris

Foto: Boligsiden

Ifølge en opgørelse fra www.boligsiden.dk er de mindste ejerlejligheder i København faldet markant i pris de sidste fire år. Det er godt nyt for boligsøgende studerende.

Kun godt en måned før studiestart på de videregående uddannelser kommer der godt nyt til boligsøgende studerende i København, som har svært ved at få en god studiebolig ad de vanlige kanaler – for eksempel kollegierne. En opgørelse fra www.boligsiden.dk viser, at salgspriserne på 1-værelses ejerlejligheder er faldet markant gennem de seneste fire år.

Læs også: Ni andelsboliger koster over 3 mio. kr.

”Kvadratmeterpriserne på de helt små ejerlejligheder i København er faldet med en femtedel siden midten af 2008. I de fire år, der er gået siden dengang, har priserne gennemsnitligt befundet sig på omkring 23.000 kroner – det er godt 6.000 lavere end i perioden frem til midten af 2008”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Koster 23.000 kr. pr. m2

Boligsidens opgørelse omfatter alle måneder fra januar 2006 og frem til i dag. Ser man på de enkelte måneder er der store prisudsving, men i gennemsnit lå priserne pr. kvadratmeter fra januar 2006 til midten af 2008 på 29.300 kroner – siden er de som nævnt faldet til omkring 23.000 kroner i gennemsnit.

Kan være billigere end et lejet værelse

”Mens salgspriserne på ejerlejligheder generelt set toppede i midten af 2006, har de siden svinget en del, når vi ser på de mindste ejerlejligheder. Men mønstret er helt klart et prisfald på cirka 20 pct., når vi tager et glidende gennemsnit”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Det er under alle omstændigheder godt nyt for studerende, der leder efter en god studiebolig til overkommelige penge. I visse tilfælde slipper man med en månedlig ydelse på under 3.500 kroner, og det er jo ganske konkurrencedygtigt i forhold til visse kollegieværelser og værelser hos private udlejere – hvis man er så heldig at få foden indenfor disse steder.”

Fik du læst: Køb sommerhus for 2.000 kr. om måneden

En søgning på www.boligsiden.dk viser, at der er godt 60 1-værelses ejerlejligheder, som koster under 1 mio. kr., udbudt til salg i København. Den månedlige nettoydelse på lejlighederne svinger fra 2.800 til 7.000 kroner.

Kilde: Boligsiden.dk

Boligsidens opgørelse er lavet på baggrund af indberettede handler med 1-værelses ejerlejligheder til OIS i perioden januar 2006 til april 2012.

Find mere om