Skovhuset koster ikke kassen

Foto: Boligsiden

Udbudspriserne på enfamiliehuse i de danske skove er kun omkring 25 pct. højere end det gennemsnitlige hus, som er til salg i Danmark. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Længes du efter en tilværelse med egernet, gøgen og hjorten som eneste – eller i hvert fald nærmeste naboer, er drømmen måske ikke langt væk. Pengepungen behøver nemlig ikke at være at være den, der lægger dig hindringer i vejen. Tal fra www.boligsiden.dk viser, at det ikke er meget dyrere at købe et hus midt i skoven.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse i de danske skove ligger på knap 14.800 kroner og er dermed kun knap 25 pct. højere end gennemsnitsprisen for de cirka 40.000 villaer, der for tiden er udbudt til salg i landet”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Prisen for at bo i skoven – eller i nærheden af én – falder jo længere væk fra skoven, man kommer. Kvadratmeterpriserne er omkring 1.200 kroner lavere, hvis huset ligger mellem 100 og 200 meter fra en skov. I skemaet herunder kan du se de gennemsnitlige priser i forhold til, hvor langt der er til skoven, og det samlede billede er, at udbudspriserne for enfamiliehuse med udsigt til de danske skove ikke ligger meget højere end landsgennemsnittet.

Søg efter boliger i skoven

”Nu er der tale om gennemsnitspriser, så der er utvivlsomt nogle dyre huse iblandt. Men omvendt kan der også sagtens være huse klos op ad skoven, som er billigere, end de priser, der er angivet som gennemsnit. Og hvis man vil lede mere konkret efter boliger i de danske skove, kan man det på www.boligsiden.dk. I vores kortsøgning kan man for eksempel afsætte punkter omkring det ønskede skovområde og derefter få vist de boliger, der er til salg i skoven”, slutter Birgit Daetz.

Kilde: www.boligsiden.dk