Skov og træer har ingen indflydelse på sommerhuspriser

Foto: Boligsiden

Afstanden til skov har stort set ingen indflydelse på prisen for sommerhuset. Det er vandet, vi går efter, og det koster til gengæld penge.

Lange vandreture i den smukke danske bøgeskov har ikke den store interesse, når danskerne trækker stikket ud til hverdagen og søger ly i sommerhuset. I hvert fald har det ingen indflydelse på prisen, at sommerhuset ligger tæt på skoven. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

”Der er i øjeblikket lidt over 800 sommerhuse til salg, som ligger inden for en afstand af 200 meter til skov. De koster i gennemsnit 19.000 kr. pr. kvadratmeter, men den pris er faktisk 500 kr. under, hvad et gennemsnitligt dansk sommerhus koster,” siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Påfaldende er det, at gennemsnitsprisen for sommerhusene stiger jo længere væk, man kommer fra skoven.

Mere end 7.300 km kyst

”De sommerhuse, der ligger mere end en kilometer fra skoven, koster det samme som det gennemsnitlige danske sommerhus – altså lige omkring 19.500 kr. kvadratmeteren”, fortæller Birgit Daetz.

Selv om det derfor kunne tyde på, at vi ligefrem foretrækker at komme længst muligt væk fra skoven, når vi holder fri i sommerhuset, er der nok en anden årsag; i mange sommerhusområder er der langt til skoven, for vores mere end 7.300 kilometer kystlinie gør det oplagt at lægge sommerhusområderne ved havet.
Dermed bliver der naturligt langt til skovene, og det er nok den mest oplagte forklaring.

Til gengæld koster det kassen, hvis man partout vil have havudsigt fra sommerhusets terrasse. I en tidligere artikel på www.boligsiden.dk fremgik det, at kvadratmeterprisen for sommerhuse i første række gennemsnitligt ligger på over 30.000 kr. Den pris falder imidlertid med knap 30 pct., hvis blot man rykker 200 meter væk fra havet.

Ikke skove som i Sverige

”Vand trækker i den grad prisen opad, mens skov ikke har den store indflydelse, hvis nogen på prisen for sommerhuset. Faktisk ligger priserne stort set fast omkring 19-19.500 kr. pr. kvadratmeter, uanset hvor sommerhuset ligger i forhold til de danske skove”, fortæller Birgit Daetz.

Når vi har fri og skal i sommerhus, handler det altså om at kunne bade, slå smut i strandkanten og i det hele taget nyde de muligheder, som havet tilbyder. Skoven bliver nok snarere en mulighed, vi vælger, når vi skal have en time out fra den ellers så travle hverdag.

”Vi har jo heller ikke skove i Danmark, som man kender til dem i for eksempel Sverige. Herhjemme har vi kun ganske få rigtigt store skove. Vi er et lille land, men til gengæld har vi en af Europas længste kyststrækninger, så det er vel en meget naturlig forklaring”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om