Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch

Foto: Boligsiden

Fremgangen på det sjællandske boligmarked er nu nået ud i sommerhusområderne, hvor opsvinget rammer bredt.

Det har længe været en kendsgerning, at det sjællandske boligmarked har det godt. Ikke bare hovedstaden, men et pænt stykke ud på øen i både østlig, vestlig og nordlig retning ses prisstigninger og faldne salgstider.

De seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at opsvinget nu har nået sommerhusmarkedet, hvor kvadratmeterpriserne i 2017 steg med 14,2 procent i Region Hovedstaden og syv procent i Region Sjælland.

Nye lånemuligheder

På en top 10 over største prisstigninger på sommerhuse finder man således sjællandske kommuner på halvdelen af pladserne. Med et prishop på hele 22,6 procent ligger Halsnæs sig på en førsteplads. Den efterfølges af Vordingborg, hvor en fritidsbolig nu koster 15,2 procent mere i forhold til 2016. På listen finder man også Odsherred, Frederikssund og Gribskov.

”Sommerhuspriserne plejer at falde efter forsommeren, men i 2017 har de holdt niveau. Det kan skyldes, at det blev muligt fra april at låne op til 75 procent af værdien i realkreditinstitutterne,” vurderer kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

De nævnte byer ligger dog alle stadig underdrejet i forhold til tiden før finanskrisen.

Find mere om