Sjællandske huspriser i positiv udvikling

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på villaer og rækkehuse steg i løbet af maj måned med knap 1 pct. i Region Sjælland. Det fremgår af den seneste udgave af Boligsidens Markedsindeks

Enden på foråret blev varm og solrig, og noget tyder på, at solen også skinnede på de sjællandske hussælgere i maj måned. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at salgspriserne på villaer og rækkehuse steg i årets sidste forårsmåned.

”I Region Sjælland som helhed steg huspriserne i løbet af maj måned med i underkanten af 1 pct. Det er en lille fremgang fra april, hvor priserne steg med knap en halv procent. Dermed er priserne nu steget to måneder i træk”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nu er to måneder med stigninger i underkanten af, hvad man kan kalde et tydeligt mønster, men ifølge www.boligsiden.dk er udviklingen positiv. Den kommer nemlig efter mange måneder med næsten endeløse prisfald i regionen. Men den gode udvikling ses desværre ikke overalt i regionen.

Stigninger i fem kommuner

”Ser man på landsdelen Vest- og Sydsjælland, er salgspriserne samlet set steget behersket. De er kun ¼ pct. højere end ved udgangen af april. Og zoomer man yderligere ind på de enkelte kommuner i Vest- og Sydsjælland, er udviklingen delt i to; i fem kommuner er priserne ganske vist steget i løbet af maj, men i de øvrige syv er de faldet”, siger Birgit Daetz

Størst er stigningen i Stevns med 20 pct., mens salgspriserne i Vordingborg, Guldborgsund, Kalundborg og Lolland i dag er mellem 5 og 8 pct. højere end ved indgangen til maj.

Prisfald på 12 pct. i Sorø

Derimod har priserne fået et hak i tuden i især Sorø, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er faldet med over 12 pct. den seneste måned. På landsplan steg salgspriserne på villaer og rækkehuse med 0,7 pct. i maj måned, og stigningerne ses i 52 ud af landets 98 kommuner.

”Set i det lys er udviklingen i Vest- og Sydsjælland ikke meget anderledes, og jeg synes, man skal hæfte sig ved det positive i, at priserne trods alt nu er steget to måneder i træk”, slutter Birgit Daetz.

Fakta

Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned med nyeste salgsdata på boligmarkedet. Du kan se alle tallene for din kommune på her.

Find mere om