Salgspriserne på villaer og rækkehuse rokker sig ikke synderligt meget

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på villaer og rækkehuse faldt med 0,7 pct. i juli måned, men har med små udsving ligget stabilt på samme niveau siden november i fjor. Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som bygger på data over gennemførte bolighandler i juli måned og er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

I en undersøgelse blandt brugerne af landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, svarer 13 pct. af de adspurgte, at de venter på yderligere prisfald, før de vil i markedet og købe ny bolig. Noget tyder imidlertid på, at ventetiden kan trække ud. I hvert fald viser tal fra den nyeste udgave af Boligsidens Markedsindeks, at priserne på villaer og rækkehuse i dag ligger på samme niveau som i november sidste år. Også selv om priserne faldt lidt i juli måned.

Ferietiden presser salgspriserne på villaer og rækkehuse ned

”Salgspriserne fik et lille nøk nedad i sidste måned og er nu 0,7 pct. lavere end ved udgangen af juni. Men man er nødt til at have med i betragtningen, at juli er den største feriemåned, og der derfor ikke er den vildeste interesse for at kigge på nyt hus”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Hun peger på, at villaer og rækkehuse i det store og hele koster det samme som for ni måneder siden. Samtidig har priserne kun svinget meget lidt op og ned i perioden.

Spar 100.000 kr. på parcelhuset

”Huspriserne har ligget ganske konstant omkring 11.000 kroner pr. kvadratmeter Det kan være 100 kroner den ene eller den anden vej, men større udsving har der ikke været. Så priserne er faktisk helt stabile”, fastslår Birgit Daetz.

Der er samtidig en klar tendens til, at hussælgerne er mindre villige til at gå på kompromis med prisen. Det gennemsnitlige prisnedslag er således faldet hver måned siden februar i år. Prisnedslaget faldt med 3 pct. i juli, og i gennemsnit får køberne 739 kroner ’rabat’ pr. kvadratmeter, når boligkøbet skal forhandles i hus. Det svarer til, at køber får et almindeligt parcelhus til en pris, som er omkring 100.000 kroner lavere, end der står på prisskiltet.

Størst nedslag i Hovedstaden

”Godt nok er priserne stabile, men man kan stadig forhandle med sælger om den endelige salgspris, og nedslaget kan være meget større i visse dele af landet – i Hovedstaden får man det største nedslag, på knap 1.100 kroner pr. kvadratmeter.