Salgspriser stabile på Fyn – men store lokale forskelle

De fynske huspriser ligger næsten på samme niveau som for et år siden, men de er steget med over 15 pct. i en enkelt kommune og faldet tilsvarende i to andre. Til gengæld bliver husene solgt hurtigere stort set over hele lokalområdet.

Salgspriserne på huse ser nu for alvor ud til at stabilisere sig. På landsplan er de kun faldet med ½ pct. på et år, og også på Fyn ser udviklingen fornuftig ud. Her er priserne faldet med 1½ pct. i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Det viser den nyeste opgørelse over salgspriser fra www.boligsiden.dk, der bygger på mæglernes indberetninger af de faktiske salgspriser for bolighandlerne til og med april 2011. Boligsiden.dk’s opgørelse, indeholder således dugfriske tal og giver en klar indikation af, hvor boligmarkedet bevæger sig hen.

Middelfart driver værket

”Priserne ser ud til at have fundet et stabilt leje. Imidlertid er der markante forskelle på udviklingen i de enkelte kommuner i lokalområdet. I Middelfart er priserne steget med 15½ pct. det seneste år, mens de er faldet tilsvarende, altså også med 15½ pct., i Nordfyns og Langeland”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Boligsidens statistik viser, at det i høj grad er Middelfart, der driver værket, for salgspriserne på villaer og rækkehuse, som opgørelsen omfatter, er kun steget i to andre af lokalområdets kommuner. Det er med 1 pct. i Assens og med 2½ pct. i Faaborg-Midtfyn. I de øvrige kommuner er priserne faldet.

Ud over de to førnævnte er det Nyborg, hvor husene i dag bliver solgt til en pris, der er 11 pct. lavere end sidste år ved samme tid samt i Kerteminde (-3½ pct.), Svendborg (-1 pct.) og Odense (-1½ pct.). Ærø er ikke med i opgørelsen, da antallet af solgte huse her er for lavt til at uddrage noget statistisk sikkert.

Samme salgstid som i resten af landet

Mens salgspriserne på Fyn som helhed ligger på et stabilt niveau i forhold til for et år siden, er den tid, det tager at sælge villaen eller rækkehuset, faldet markant i samtlige kommuner med Langeland som eneste undtagelse.

”Salgstiderne er steget med en måned på Langeland, og det tager i dag gennemsnitligt knap 8½ måned at sælge huset på øen. Men i Faaborg-Midtfyn og Nyborg tager det i dag begge steder et halvt år at få solgt huset mod ni måneder for et år siden. Det er et fald på 33 pct. i begge kommuner”, siger Birgit Daetz.

På Fyn som helhed er salgstiden faldet med 1½ måned det seneste år. I gennemsnit tager det i dag 6½ måned at komme af med huset fra den dag, man sætter det til salg, og til der er en køber. Det er nøjagtig samme salgstid som på landsplan.